O blogu

어서 오세요!!~
Dobro došli na blog Hangulija! Na pravom ste mestu! 🙂

Ako volite korejsku kulturu i jezik, korejske filmove, drame i muziku, jednostavno, ako ste zaljubljenik u Koreju, Hangulija je pravi blog za vas! 🙂

Nedavno je o našem blogu izašao tekst u prvom broju onlajn magazina KPOPEUROPE ! Tu možete pročitati kako je sve počelo!

Takođe, ako želite da nas kontaktirate, osim slanja poruke na našoj Facebook stranici, možete da nam pošaljete e-mail na hangulija [at] gmail [dot] com.

A sad… da upoznamo malo bolje autorke tekstova na blogu Hangulija:

Hangulija je srcem stigla u zemlju hangula 2009. godine, zahvaljujući drami You’re beautiful, ili pak, zahvaljujući neobičnom jeziku kojeg je prvi put čula upravo u toj drami. Sopstvenu, virtuelnu zemlju hangula osnovala je jula 2013. godine na planeti WordPress.

Voli korejski jezik, korejsku kulturu i sve što vole mladi.

Želi da pokaže drugima da ima više do Koreje od kpop-a. Ne voli rečenice poput prethodne, kada se od reči do reči fraza sa engleskog prevodi na srpski, tako da će ponekad u svoje tekstove ubaciti pokoji engleski izraz poput “there’s more to Korea than kpop”. I zaista, tu su i korejske drame. Voli da se šali (iskreno se nada da ste to do sada shvatili), a naročito voli igre rečima i geek humor.

Još malo trivije: često će pogledati kojeg je horoskopskog znaka neka poznata osoba, iako ne veruje u horoskop. Ali će zato sa crtama konkretnog horoskopskog znaka povremeno povezati nečije postupke i ponašanje. I izgled. 🙂

Leta 2014. Hanguliji se u zemlji hangula pridružuje Hallyu balerina, koju od milja možete zvati Hallyurina. Pre nego što je “zvanično” umočila prstiće u k-pop vode Hallyurina se susrela sa južnokorejskom kinematografijom zahvaljujući beogradskim filmskim festivalima i Kim Ki Duk-ovim filmovima, čiji je veliki fan. Godine 2005. počela je da otkriva k-pop, a ubrzo i k-drame, što i do danas nastavlja da radi – kao pravi pravcati zaluđenik.

Voli da putuje i otkriva neobične stvari – pogotovo vezane za različite kulture i umetnost (pre svega film i muziku), a do sada je dva puta posetila Južnu Koreju. Voli da čita, ali knjige često zapostavlja u korist dobre drame ili filma.

Kao i Hangulija trudi se da drugima pokaže Koreju, koja nije samo k-pop. Takođe želi da nauči i razume korejsku kulturu i društvo, a smatra da je pop kultura (i umetnost uopšte) na neki način ogledalo svakog društva, što celo to otkrivanje čini još zabavnijim!

Pažljivo će saslušati Hanguliju kad počne da priča o horoskopu, ali neće tome pridati neki značaj, već će se samo nasmejati sa nevericom – iako veruje da sama poseduje određene karakteristike svog horoskopskog znaka (što čak i ova rečenica potvrđuje 😉 ).

Sada kada ste nas upoznali, krajnje je vreme da nam se pridružite na putovanju kroz zemlju hangula! 😉

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?