Aprilski “ženski” Hangulia noraebang

Ovog aprila, u Hangulia noraebang-u našle su se dve dame interesantnih, prijatnih glasova. Evo pesama koje su nama ulepšale početak proleća!

Lim Kim – Awoo

Pre nego što se upustim u komentarisanje ove pesme, koja me je osvojila ovog meseca moram da napomenem da sam imala još jednu u vidu – i to zbog odličnog teksta i emocija, koje je probudila u meni, a verovatno i u svim drugim B.A.P fanovima. Pogađate već: u pitanju je Bang Yong Guk-ova nova pesma AM 4:44, koja je zaista fantastična, pa toplo preporučujem da i nju preslušate, ako već niste. Ali, da ovaj noraebang ne bi bio previše tužan moj konačni izbor za april je Lim Kim sa svojom pesmom Awoo!
Divni, prepoznatljivi glas Lim Kim mi je privukao pažnju još od njenog pojavljivanja u drami Shut Up Flower Boy Band i od tada se uvek obradujem kad čujem neku novu pesmu, koju objavi. Naravno, zanimljiva boja glasa Kim Yerim, odnosno Lim Kim, ne bi bila dovoljna da mi ne prija muzika, koju ova simpatična devojka izvodi i kojom se na sebi svojstven način izdvaja od ostatka k-pop-a – barem po mom mišljenju. Mene ponekad podseti na muziku pojedinih alternativnih indie evropskih umetnika. Jednostavno je drugačija i to mi se baš baš sviđa, a njenu muziku uvek mogu da slušam i da uživam, jer me baš opušta. Pesma “Awoo” mi je odmah “ušla u uši” i prilično je zarazna – možda i zato što je repetitivna. Ponavljanje može da bude dosadno, ali izgleda da je ekipa, koja stoji iza Lim Kim našla pravu meru, pa se pesma završava pre nego što postane dosadna.


Šta se dešava kada komičarka ode u pevačice? U slučaju Šin Bore dese se sjajna muzička ostvarenja poput sledeće pesme:

Shin Bora – Mis-Match

Mis-Match je Borin drugi singl i ujedno i pesma koju sam odabrala za aprilski Hangulia noraebang. Borin način pevanja i boja glasa mi se jako dopadaju i čini mi se da takav zvuk ranije nisam čula! Krajnje osvežavajuće!
Šin Bora je od 2010. do 2014. bila komičarka Gag concert-a, komičnog šoua koji vam ja već neko vreme ovde preporučujem. 😀 Učestvovala je i u mnogim drugim TV emisijama kao što su Human condition i Hello counselor. Međutim, za to vreme očigledno nije mogla da radi na svojoj muzičkoj karijeri u meri u kojoj je želela, te je od 2014. odlučila da se potpuno posveti muzici. A mislim da nam je singl Mis-Match svima pokazao da je to bila dobra odluka i da se nalazi na pravom putu. Ja ne bih bila ja kada se ne bih zapitala da li je Bora išla i ranije na audicije upravo sa ciljem da postane pevačica, ali da nije imala uspeha, tako da je umesto toga odlučila da ode u komičare. Moraću da istražim. 🙂 Ali nije ništa izgubila, štaviše, izgradila je svoje ime i ljudi je zaista vole i znaju za njene najpoznatije skečeve, što možemo videti u emisiji Immortal song gde nastupa u duetu sa svojom drugaricom Ailee (fast forward na 59. minut).
A Bora ne bi bila Bora kada i sada ne bi smišljala neke svoje fazone, kao što su ove fotke na twitter-u gde zaključuje da je njena stilistkinja sigurno EXO fan. Zaista, Bora, sjajno si se uklopila u EXO društvo! 🙂

Kao i uvek, želimo da čujemo pesme, koje su obeležile vaš mesec april, pa vas čekamo u komentarima! A evo i pesama, koje smo mi slušali u martu!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

One thought on “Aprilski “ženski” Hangulia noraebang

A šta vi imate da kažete na ovu temu?