Buđenje proleća u martovskom Hangulija noraebang-u

Izgleda da proleće u zemlju Hangula stiže malčice ranije nego što bismo mi to očekivali, verno prateći kalendar. Pesme u kojima smo nas dve uživale ovog meseca svakako prestavljaju rađanje (buđenje ili cvetanje) svih nas, odnosno pobedu nad sopstvenim nesigurnostima i spremnost za nove izazove, koji nam tek dolaze! I tako, da ne dužimo, evo snažnih martovskih Hangulija noraebang izbora, koje će, nadamo se, i vas napuniti prolećnom energijom!

Hallyurini je mesec mart obeležila vesela “kulturna eksplozija” u vidu pesme sastava MFBTY “Bang Diggy Bang Bang”. Kao neko ko uvek uživa u dobroj i interesantnoj “papazjaniji” od zvuka, spoj dinamičnog ritma, indijskih muzičkih uticaja i hip-hop-a karakterističnog za MFBTY je muzika, koju jednostavno ne mogu da izbacim iz glave ovih dana. I spot je odličan – živopisan, uz eksploziju boja (u indijskom stilu), borbu sa jastucima (perje leti – vizuelno gledano to je uvek pun pogodak) i zanimljivu koreografiju. Takođe, veliki sam fan Tiger JK-a i njegove supruge, pa nekako uvek i očekujem nešto izuzetno od njihovih numera. Ovaj put su svakako opravdali očekivanja! “Bang Diggy Bang Bang” nam poručuje da bi trebalo da radimo ono što nas čini srećnim i da ne dopustimo da drugi ljudi negativno utiču na nas. Pesma jednostavno zrači energijom i tera na ples – pa hajde da dočekamo proleće uz snažne ritmove slobode!


Hangulijin izbor za pesmu meseca marta pao je na Junsu-a i njegovu pesmu (i album) pod nazivom “꽃 (Flower)”. Vrlo je moguće da ste već videli muzički spot za ovu pesmu tako da sam za ovaj tekst odabrala snimak živog nastupa, sa koncerta u Seulu:

Pravi spektakl, zar ne? Nije ni čudo, budući da znamo da Junsu već duže vreme radi i učestvuje u mjuziklima, tako da je i od ovog nastupa napravio mini-predstavu. U suštini se uvek radujem solo albumima JYJ momaka, tj. Jaejoong-a i Junsu-a (kad je reč o Yoochun-u, radujemo se njegovim dramama, zar ne? ). 🙂 Nažalost, za Jaejoong-ov sledeći album treba da sačekamo oko 2 godine zbog vojske, tako da ćemo do tada morati da nastavimo da vrtimo sjajne albume I i WWW. Doduše, juče sam pročitala i vest da će nastaviti da objavljuje pesme i tokom vojske. Videćemo.

Da se vratimo na Junsu-a. Mogli bismo da kažemo da je Flower better than Incredible! Dok je Incredible živa pesma koja će vas razmrdati i dati vam energiju i kada ste potpuno iscrpljeni, Flower bi sa svojim moćnim Come take my hand refrenom i savršenim Tablovim rap-om trebalo da nam ukaže na svetlost i nadu čak i kada sve izgleda crno. Svako je slobodan da na svoj način tumači tekst, kao i spot koji je prepun simbolike. Da li je slao poruku SM-u ili ne? Da li je reč o borbi sa sopstvenim nesigurnostima ili sa, što bi se na engleskom reklo, “unutrašnjim demonima” (inner demons)? Meni je poruka na kraju Tablovog rap-a: 작은 빛이라도 어둠이 삼키지는 못해 – iako je svetlost mala, tama je ne može progutati, nekako najsnažnija i centralna u celoj pesmi. Idemo dalje, nastavljamo svoje borbe.

Koje pesme su obeležile vaš protekli mesec? Ostavite nam komentar na blogu ili Facebook-u, volele bismo da čujemo vaša mišljenja!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

One thought on “Buđenje proleća u martovskom Hangulija noraebang-u

A šta vi imate da kažete na ovu temu?