Februarski nostalgični Hangulija noraebang

Kratki februar nam je doneo nekoliko odličnih pesama, ali se nama, nekim čudom pretvorio u “nostalgični” mesec. Pogledajte koje pesme smo odabrale za ovomesečni Hangulija noraebang!

Sa pesmom koju nazovete “Memory/Memories” stvarno ne možete da pogrešite! Tako je mene ovog meseca obradovao comeback grupe Shinhwa i naročito njihova pesma Memory. Kada kažem da sa ovim nazivom neme greške, imam na umu sjajnu pesmu grupe FT Island koja je objavljena na albumu THANKS TO povodom šestogodišnjice od debija ovog sjajnog benda! I ne samo to – na novom albumu japanske grupe One Ok Rock našla se pesma pod nazivom Memories, koja se vrlo brzo izdvojila kao moja omiljena sa 35xxxv albuma. Ali da se vratimo mi sad Koreji i sjajnoj pesmi s albuma “WE”, 12. studijskog ostvarenja grupe Shinhwa. Ovaj album je inače objavljen mesec dana pre 17. godišnjice od debija grupe Shinhwa! Sama pesma Memory počinje lagano, a potom se razvija u lepu, moćnu baladu koja vas, uz savršeno ukomponovani rep, zaista ostavlja pod izvesnim utiskom nostalgije. Moguće je da je tu “pripomogao” i spot koji prikazuje razne snimke iz bekstejdža i sa nastupa grupe Shinhwa. Sličan koncept kao i za muzički video za istoimenu pesmu grupe FT Island (moram da primetim), ali mi ne smeta jer volim takve spotove. Zajedno sa momcima iz grupe vraćamo se u prošlost i prisećamo se nekih lepih uspomena koje je pratila i njihova muzika.

네 목소리가 들려
서로의 손을 잡고 잠시 떠나보자
Let Me Go Away 내 마음 속의 Memory…

Ovo je bila Hangulijina pesma meseca, a koju pesmu je odabrala Hallyurina?

Hallyurinin izbor za februar je ova simpatična trot pesmica. Hong Jin Young nastavlja da oduševljava i iako je trot obično Hangulijin izbor ovog puta ja nisam mogla da odolim i da je ne smestim u Hangulija noraebang i pored toga što je imala prilično jaku konkurenciju. Trot možda nije moja omiljena vrsta korejske muzike, ali me nekako uvek oraspoloži, a svakako ima tu “nostalgičnu” notu – barem na mene ostavlja takav utisak, kao da me vrati u neko staro vreme, ma koliko pesma bila nova – kao što je ova. A dobra pesmica zahteva i fin spot, a ovaj je, morate priznati, prilično šašav i “zarazan”, baš kao i ljubavni wifi o kojem šarmantna Hong Jin Young peva. U svakom slučaju, nadam se da ćete, kao i ja, uživati u ovoj pesmici!

Podelite sa nama koje pesme ste vi pevušili ovog meseca, a ako ste slučajno propustili zavirite i u prošlomesečni Hangulija noraebang!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?