Duet u Hangulia noraebangu

Verujemo da nema nikakve dileme oko toga koja pesma je obeležila mesec jul i koja grupa već nekoliko nedelja ređa pobede u muzičkim emisijama. Hajde da vidimo da li mislimo na istu pesmu, kao i na koje bismo vam još ostvarenje skrenule pažnju.


Infinite – Bad

Verovatno ste pretpostavili da je reč o novom hitu grupe Infinite – Bad, koji ozbiljno preti da postane i njihov najveći hit (barem do sada), a ujedno predstavlja i Hallyurinin izbor za mesec jul!

Teško da bilo koja druga pesma ovog meseca može da se po uspehu meri sa ovom pesmom, pa ni ja nisam odolela njenoj magiji. Ne znam za vas, ali ja skoro nisam čula pesmu koja je tako vrtoglavom brzinom osvojila srca kako Inspirita, tako i ostalih k-pop fanova, a moram da priznam da sam se malo iznenadila čitajući oduševljene komentare nekih mojih prijatelja, koji ranije nisu ni slušali Infinite. Meni se posebno dopalo to što su svi članovi grupe konačno pokazali svoje vokalne kvalitete. Kako smo navikli na odlične koreografije kad je u pitanju Infinite možda je interesantno da ovog puta koreografija nije ta koja oduševljava, ali pošto je pesma toliko moćna to uopšte ne smeta. Što se spota tiče on je u odličnoj harmoniji sa pesmom, iako možda ni on sam po sebi nije preterano interesantan (ako izuzmemo 360 verziju, koja je zanimljiva iz čisto tehničkih razloga). Dakle, sama muzika je ovog puta odnela apsolutnu pobedu, pa su momci stvarno uradili fenomenalnu stvar!


Nije prvi put da nam se izbor za noraebang poklopi, i do sada bismo obično “izvukle iz rukava” još neku pesmu koju smo zapazile i slušale tokom proteklog meseca. Međutim, pošto je ovaj put reč o Infinitu, grupi koju obe volimo, i jednoj zaista sjajnoj pesmi, jednoglasno (ili dvoglasno – u duetu 😉 ) je i proglašavamo za pesmu meseca jula! Hallyurina je lepo prokomentarisala zašto je pesma Bad pobrala sve lovorike prethodnih nedelja, tako da je Hangulia odlučila da čitaocima predstavi jednu drugu pesmu i dva izvođača koji isto tako zavređuju našu pažnju.

Hwang Chi Yeol & LeeSA – Holding The End Of This Night

Ako poslednjih meseci pratite Immortal Songs 2 sigurno ste zapazili momka fenomenalnog baršunastog glasa, Hwang Chi Yeol-a. Chi Yeol je debitovao kao pevač još 2007. godine, a 2010. je postao deo dueta Wednesday koji je poznat po baladama. Jedno vreme je bio učitelj pevanja momcima iz grupe Infinite, i to konkretno Sung-gyu-u, Woohyun-u i Hoyi (padeži, padeži… da se vratim ja prilagođenom pisanju sa početka bloga? Songkjuu, Uhjonu i Hoji 😀 ). Međutim, prema komentarima na internetu sam shvatila da je poslednjih godina bio prilično missing in action. Sva sreća te je, izgleda, šira publika konačno zapazila njegov pevački talenat, što se povoljno odrazilo na njegovu popularnost. Pesma koju vam danas predstavljam odmah mi je “zapala za uho” najpre zbog prijatnog glasa indie pevačice po imenu LeeSA, a potom i zbog same pesme koju je zaista užitak slušati. E sad, Holding The End Of This Night je, verovali ili ne, obrada pesme grupe Solid iz 1995. godine! Solid je postojao samo četiri godine, od 1993. do 1997. godine, a momci iz ovog sastava bili su među prvima koji su popularisali RnB stil muzike na korejskoj muzičkoj sceni. Dvadeset godina kasnije, Hwang Chi Yeol i LeeSA su udahnuli novi život poznatom hitu uz koji su odrastale generacije Korejaca!

Naravno, za kraj vas, kao i svakog meseca, pozivamo da podelite sa nama koje su pesme vama obeležile protekli mesec!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?