Letnji Hangulia noraebang

Sa toplijim vremenom su nam stigle i odgovarajuće k-pop pesme, pa hajde da vidimo uz koju muziku smo nas dve započele pripreme za predstojeće leto!

Za ovomesečni noraebang Hangulija je odabrala jednu osvežavajuću saradnju – reč je o pesmi Little Prince. Park Gyuri iz grupe KARA udružila se sa indie bendom From the Airport. Moram da priznam da me je ova letnja numera zaista prijatno iznenadila – muzika, ritam i Gyurin vokal se savršeno nadopunjuju. Sam muzički stil me podseća na synthpop-rock iz 80-ih godina i grupe kao što su Alphaville, Duran Duran i Depeche Mode. Zahvaljujući ovoj saradnji sam otkrila i pomenuti electronic rock duo From the Airport koji je na muzičkoj sceni od 2012. Poslušala sam i neke njihove druge pesme, od kojih su mi se najviše svidele Timelines i Sight (ova poslednja je sa ovogodišnjeg You Could Imagine albuma koji tek treba da preslušam 😉 ). Uzgred možete da pogledate i video o snimanju spota za pesmu Little Prince u kojem Gyuri, Milo i Zee dele sa nama utiske o ovoj saradnji.  Ja sam se, recimo, zapitala kako to da se K-pop zvezda Gyuri udružila sa ljudima koji prave prilično drugačiju vrstu muzike. Ispostavilo se da je Milo (momak koji ne nosi naočare u spotu) Gyurin profesor gitare, te da su se vremenom odlučili da naprave zajednički projekat. Mislim da je to bila odlična odluka, a vi?

Hallyurina se ovoga puta odlučila za novi hit jedne od najpopularnijih k-pop grupa – svima nam dobro poznatog sastava Big Bang. Priznajem da ja nisam u Big Bang fazonu, a najviše sam ih slušala kad su debitovali, pa sve do recimo Lie ere. Naravno da se uvek dobro izđuskam uz popularne hitove, koji su došli kasnije, ali ipak ne mogu da kažem da sam VIP. Zato me je prijatno iznenadila sopstvena reakcija na pesmu Bang Bang Bang. Pre nego što sam je konačno čula naletela sam na ne baš pozitivne komentare fanova, što me je zaintrigiralo, pa me je možda i zbog toga začudilo zašto se meni pesma toliko dopala. Eto mog mišljenja – interesantna pesma, koju (kao i uvek kada je u pitanju Big Bang) prati odličan spot i koja u prvom trenutku zvuči kao da je sastavljena iz tri različite pesme, ali se ubrzo naviknete, pa te promene počnu da vas oduševljavaju. Pa dobro, možda malo preterujem… ali dobili smo još jedan Big Bang hit uz koji ćemo sigurno igrati i skakati kako ovog leta, tako i u predstojećim mesecima i godinama!

Ako ste propustili šta smo slušale pre mesec dana majski Hangulia noraebang možete da pročitate (i preslušate) ovde!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?