Nestašni majski Hangulia noraebang

Pesme koje smo odabrale za naše majske favorite prava su priprema za zabavno leto! Nadamo se da su i vas naterale da zapevate i zaigrate, a ako su vaš maj obeležile neke druge pesme (slažemo se da je bilo par zaista odličnih ovog meseca) podelite ih sa nama. Za početak hajde da vidimo šta je Hangulija slušala i pevušila u proteklih mesec dana!

Hangulija je ovoga puta napravila mali izuzetak i za majski noraebang odabrala pesmu koja je izašla u aprilu, doduše na samom kraju meseca...

Ima li među čitaocima našeg bloga CROSS GENE fanova? Zašto pitam? Pa zato što sam tokom celog maja slušala i pevušila “nahago nolđaaaa” i “pa-pa-pira pa-pa-piraa-paaa“. Da, verovatno ste prepoznali refren – moja pesma meseca maja je CROSS GENE – 나하고 놀자 (Play with me):

Postavila sam Lip-Sync verziju spota jer mi se i najviše dopada, a za zainteresovane, evo i zvaničnog spota – sviđa mi se i koreografija koja prati pesmu, posebno glavni koraci tokom pa-pa-pira refrena oko 1:30 momenta (u dance spotu negde oko 1:24).

Inače, za postojanje grupe CROSS GENE znam već neko vreme, ali moram da priznam da se nisam potrudila da pažljivije poslušam njihova dosadašnja izdanja. Isto tako bih dodala da sam čak i ja (kao neko ko nije bio njihov fan) primetila da su nekako skrajnuti na K-pop sceni – da ne kažem „underrated“. Možda bi domaće Cross Gene ☆ Planete mogle da mi objasne zašto… La-di Da-di, Shooting Star, For this Love, One Way Love – sve su sjajne, catchy pesme i još nisam našla nijednu njihovu numeru koja mi se ne sviđa (istina, nemaju ih naročito mnogo 🙁 ). U svakom slučaju, nadam se da će grupa Cross Gene nastaviti da pravi dobru pop muziku i da će u što skorije vreme pridobiti pažnju koju zaslužuje.

Hallyurina je ponovo imala malo problema pri izboru pesme – sa tri favorita morala sam da tražim malu pomoć prijatelja. Na kraju je ova pesma pobedila:

Jang Hyunseung je konačno imao solo debi! I kao što je i sam izjavio – nakon svoje karijere u grupi B2ST i duu Troublemaker “našao se u divljini, prepušten samom sebi” – iako je sigurno pod pritiskom da zadovolji fanove jasno je da pokušava da uživa i da se dobro zabavi. Ne znam za vas, ali mene ova pesma veoma zabavlja, zarazna je, vesela i pokreće na ples, pa je, po mom mišljenju, pravi izbor za pripremu za leto. U poređenju sa  provokativnim spotovima (i koreografijom) dua Troublemaker spot za Ma First je takođe veseo i nestašan, pa je simpatično osveženje za ove tople dane.

Pošto je ovo “nestašni” noraebang, a Hangulija je “prokrijumčarila” aprilsku pesmu u majsko izdanje naših karaoka i ja ću da “prošvercujem” još dve pesmice. Prvo je tu Sunggyu sa svojim novim albumom i odličnom pesmom Kontrol. Od lidera grupe Infinite ja uvek dosta očekujem, pošto se pokazalo da mi njegova muzika (kao i muzika grupe Infinite) veoma prija. I ovoga puta su ta očekivanja ispunjena i ja sam (uz njegove ostale fanove) dobila novu muziku za opuštanje i uživanje. Druga pesma kojoj je malo falilo da postane moj br. 1 majski izbor jeste debitantska numera nove FNC grupe N.Flying – Awesome. Pesma je odlična, sa tim pop-rock zvukom na koji smo navikli zahvaljujući grupama kao što su FT Island i CN Blue. Ipak, našla sam joj manu – previše je repetitivna, pa pri kraju postaje dosadnjikava. U svakom slučaju mislim da ću nastaviti da pratim razvoj karijere ovih momaka, a to i vama preporučujem! E sad, SHINee je objavio odličan novi album… ali mislim da je vreme da se konačno zaustavim ovde. 😀

I tako se majski “nestašni” noraebang od dvojca transformisao u četverac. Možda se Hallyurina malo zaigrala u svom nestašluku, ali sigurne smo da vam to nije mnogo smetalo, jer je ovo ipak odlična muzika kao uvod u letnji period! A ako su vam nedostajale devojke poslušajte naš prošlomesečni Hangulia noraebang!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?