Opuštene note u januarskom Hangulija noraebang-u

Vreme je za prvi Hangulija noraebang u 2015. godini! Da vidimo koje su se (n)ovogodišnje pesme slušale na replay kod nas tokom proteklih nedelja…

Calling all BOICE! 🙂 Kako vam se sviđa One fine day album? Da li je ovim solo albumom Yonghwa ispunio vaša očekivanja? Pravo da vam kažem, kada sam čula da leader jednog od mojih omiljenih bendova priprema svoj solo album, zapitala sam se kako će taj album biti drugačiji od dosadašnjih CNBLUE ostvarenja. On već komponuje i piše reči za većinu pesama, i (da ne bude da nisam pomenula) glavni je vokal CNBLUE-a. Ali, u redu, kada sam preslušala album, bila sam zadovoljna. Ne kao kada sam preslušala Taeyang-ov RISE, ali dobro, to je druga priča. Elem, vrlo brzo sam odabrala favorite među kojima su One fine day (title pesma), Checkmate (sjajna saradnja sa JJ Lin-om) i… moja pesma meseca: 

마지막 잎새 (Last Leaf)

Ima nešto u ovoj pesmi, počinje kao fina baladica, ali refren me podseća na moju omiljenu pesmu sa Can’t Stop albuma – Cold Love! … I da, dok slušam ovu pesmu shvatam šta mi se još sviđa kod ove pesme – totalno je u fazonu grupe Coldplay! Toplo vam preporučujem da preslušate i ostale pesme sa ovog albuma, među kojima su saradnje sa Verbal Jint-om, rokerom Yoon Do Hyun-om (sjajna pesma!) i sa kolegom iz serije Tri musketara, Yang Dong Geun-om. Volela bih da čujem vaše utiske, naročito ako ste fan CNBLUE-a – koja vam je omiljena pesma sa albuma? … Hangulija over and out.


Hallyurinu je početak 2015. godine ponovo bacio na teške muke. Ovog meseca sam imala čak četiri ozbiljna favorita. A pobednik je… Jonghyun! Doduše ne Yonghwa-ov kolega iz benda CNBLUE, već glavni vokal grupe SHINee. Njegov solo je dugo očekivan – ja sam se iznenadila kad sam čula (i videla) da je Taemin prvi objavio solo album, znajući koliko je Jonghyun-ov glas nadaleko poznat i specifičan. Ali eto, konačno je i na njega došao red. Da prvo poslušamo tu pesmu, koju i ja pevušim već danima:

종현 (Crazy (Guilty Pleasure))

Pesma je, kao što joj samo ime kaže, pravi “slatki greh” (nažalost, ovo bolje zvuči na engleskom jeziku XD ) i zaista me je “dovela do ludila” ovih dana, na najpozitivniji mogući način. Sva sreća pa se još uvek kontrolišem da je ne pevam na sav glas – bar kad nisam sama. Jonghyun-ov glas lepo “pristaje” ovakvoj muzici, pa je slušam sa velikim uživanjem… baš nekako… prija. A pošto ja volim da uživam opuštajući se uz ovakvu muziku mislim da je vreme da stvari prepustim vama, pa vas i Hangulija i ja čekamo da nam saopštite vaše januarske pesmice uz koje ste uživali!

A ako tražite još dobrih pesama ili vas samo zanima šta smo mi to slušali na kraju 2014. godine možete da pročitate Hangulija noraebang za decembar 2014!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

2 thoughts on “Opuštene note u januarskom Hangulija noraebang-u

A šta vi imate da kažete na ovu temu?