DOND! za avgust 2014.

Sigurna sam da su ljubitelji korejskih drama obratili pažnju na muziku, koja veoma doprinosi dočaravanju atmosfere i pomaže izazivanju određenih emocija u gledaocima. Zbog toga ne bi trebalo da nas čudi uspeh i popularnost pesama, koje imaju sposobnost da prizovu slike, pa i čitave scene iz drama godinama nakon što one izblede u našim sećanjima. I baš zbog ovih slika, koje me uvek iznova obraduju, moram da priznam da je DOND rubrika koja me stavlja na slatke muke – jer kako odabrati par pesama iz mnoštva odličnih?

Zato sam odlučila da počnem sa dramom koja se nedavno završila – Doctor Stranger, a u čiju muziku iz odjavne špice sam apsolutno zaljubljena. Poslušajte sami:

I kad ne znam sa kojom dramom da nastavim ja pribegnem hronologiji! Ne mogu da ne spomenem svoju prvu dramu, My Girl (2005). Pošto je prva naravno da sam dosta vezana za nju, pa je i muzika tu odigrala dosta važnu ulogu i i dalje je rado slušam. Evo jedne od poznatih pesama:

Jedna od kultnih korejskih drama u kojoj su mnogi uživali jeste A Love to Kill (2005). Ono što mene najviše vezuje za ovu dramu je upravo muzika. Od trenutka kada sam počela da gledam i čula prve taktove najavne špice znala sam da ću uživati u muzici i dugo je pamtiti. I to se i desilo. Radnje se sećam u naznakama, ali atmosferu uvek prizovem kad čujem pesme, pogotovo ovu, u izvođenju, kao i uvek fantastičnog K.Will-a, koji neretko potpisuje muziku za televizijske produkcije:

Eto, to su neki od mojih favorita, a želela bih i da mi vi napišete koje su to pesme iz korejskih drama vama najviše ostale u sećanju. Sledeći put uživaćemo u Hangulijinoj selekciji DOND-a!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

5 thoughts on “DOND! za avgust 2014.

 • March 4, 2015 at 6:54 PM
  Permalink

  http://youtu.be/rYHNzyDNvy4 pjesma koja je kao odjavna špica u seriji” princ sa potkrovlja!”
  dok se ne isprati serija , nemože se ni doživjeti u pravom smislu pjesme koju sam navela! dalje
  http://youtu.be/b4r8aSemRc0 u ovom drugom linku je serija “Something Happened in Bali “teško sam izabrala pjesmu , koja je jedna od mnogih boljih pjesama u ovoj seriji !a serija mi je ostala urezana u sećanje ! kako priča tako i glumačka ekipa je izvrsna! takodje
  serija koja po svemu ostala u lijepom sjećanju je “Sorry l Love you! evo i link iz ove serije http://youtu.be/9qEfFH8BNaE Možete zaključiit da sam veliki ljubitelj Korejskih serija , takodje i filmova! ne izostajem sa traganjem njihove kulture ! zato me i zainteresovalo vaš sajt
  drago mi je što postoite!!!

  Reply
  • March 4, 2015 at 7:42 PM
   Permalink

   Divan izbor balada, Jasmina! Hvala ti što si ove pesme podelila sa nama! 🙂 Od ranije mi je bila poznata samo pesma iz Rooftop prince-a!
   Inače, ne znam kako su mi druge dve drame promakle, budući da u njima glume glumci i glumice koje volim… 😉
   Hvala i za lepe reči – reči ohrabrenja, zaista nam znače!!!

   Reply
 • March 7, 2015 at 3:28 PM
  Permalink

  Dali znate ko izvodi pjesmu! na odjavnoj špicu!”Rooftop prince-a! a linksam vam već postavila!unapred hvala!

  Reply

A šta vi imate da kažete na ovu temu?