DOND za decembar 2014.

U poslednjem DOND-u za ovu godinu predstavljam vam muziku iz tri drame, koje možda nisu u vrhu liste mojih omiljenih drama, ali čija muzika me i danas fascinira, iako sam ih sad već dosta davno gledala.

Prva drama na toj listi je Cain i Abel iz 2009. godine – “osvetnička” drama, kako ja volim da ih bukvalno prevodim sa engleskog, a prosto mogu da zamislim Hanguliju kako mi se smeje i kaže “opet ti i tvoje osvetničke drame”. Jeste, moram da priznam da mi tema osvete posebno “leži”, ali ova drama zbog svog melodramatičnog tona malo odudara od mog ukusa, pa i nije jedan od mojih velikih favorita, iako je i dalje odlična. OST je zato poseban… i svaki put kada ga čujem ponovo se naježim – iako sam samu dramu gledala još 2010. godine. Poslušajte i vi jednu od mojih omiljenih numera – Howl i pesmu Fate:

Prisećajući se nekih malo starijih drama setila sam se jedne ne tako popularne, ali meni, u to vreme kad sam gledala, odlične drame – Que Sera Sera. Ne znam koliko vas je čulo za ovu dramu, pošto nikad nije uvrštena u “kultne drame” tog vremena (drama je iz 2007. godine), ali će možda biti interesantna za sve one koji su ove godine gledali dramu Discovery of Romance, pošto glavne uloge u obe drame igraju Eric Mun (Shinhwa fanovi javite se!) i Jeong Yumi. Što se Que Sera Sera tiče meni su se prvenstveno dopali urbani tonovi, koji boje celu dramu, a kojima je i muzika dosta pomogla u stvaranju te atmosfere, s obzirom na to da je OST urađen prvenstveno u alternativnom/indie/elektronika maniru. W&Whale izvode odličnu pesmu Moonlight, nadam se da ćete se složiti sa mnom:

Treća i poslednja drama za danas je muzička – pošto su muzičke drame na neki način moja slaba tačka i retko kad uspem da se oduprem iskušenju da ih pogledam. What’s Up (2011) je jedna od onih koje sam gledala i iako slobodno mogu da kažem da je tema drame “tipična” za muzičke drame – kao što je npr. Dream High, What’s Up se na mojoj listi muzičkih korejskih drama izdvojila svojim “mračnijim” tonovima i odlično razvijenim likovima, koji svakako nisu slatki, mali, razigrani i raspevani tinejdžeri, već mladi ljudi suočeni sa svojim strahovima i problemima, a koji treba da odrastu, pa je to upravo ono što mi se posebno dopalo. Muzika je odlična, ali bilo bi stvarno poražavajuće da nije. Jedva sam uspela da izdvojim numeru za ovaj članak, delom zato što ne želim da kvarim užitak svima koji se odluče da dramu pogledaju, a delom i zato što jednostavno nisam znala šta da izaberem (jedna od opcija je bila i Daesung-ova pesma Lunatic). Ipak… evo jedne od najpotresnijih, a meni omiljenih scena iz ove odlične drame:

Nadam se da ste uživali i ovog meseca uz DOND! I dalje čekamo vaše predloge, utiske i omiljene OST-ove, pa nemojte da se stidite, već pokrenite diskusiju! A ako ste propustili prošlomesečni DOND možete da ga pročitate/preslušate ovde!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

2 thoughts on “DOND za decembar 2014.

A šta vi imate da kažete na ovu temu?