DOND za oktobar 2014.

Današnji DOND započinjem dramom koja zauzima posebno mesto na mojoj k-drama listi. U vreme kad se prikazivala, The Legend (2007) je bila visoko isproducirana istorijska fantazija, koja je svojoj ekipi donela popularnost i više nagrada. I dalje je jedna od mojih omiljenih istorijskih drama, a muzika je ponovo u tome odigrala značajnu ulogu. Jedna od pesama sa albuma je i ova, u izvođenju velikih zvezda korejskog talasa – DBSK-a:

Od relativno novijih drama danas izdvajam dramu Shark (2013), koja baš i ne spada među moje omiljene drame. Ali ova pesma svakako zaslužuje da bude na listi dobre muzike iz serija, a specifična boja glasa jedne od najpoznatijih kpop pevačica današnjice – Boe – samo još više doprinosi kvalitetu ove pesme:

Pošto Shark nije bila jedna od mojih omiljenih k-drama, a Shut Up Flower Boy Band (2012) svakako jeste moram da je “uguram” ovde! Kao “muzička” drama prirodno je da ima i odličan OST, pa sam imala malo poteškoća pri izboru pesme. Ovog puta to je Wake Up, u izvođenju glumca – nosioca glavne uloge – Sung Joon-a:

Kao i uvek, čekamo vas da nam šapnete koje su to vaše omiljene numere iz korejskih serija!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

One thought on “DOND za oktobar 2014.

A šta vi imate da kažete na ovu temu?