DOND za septembar 2014.

Pripremite se, stižu odlične preporuke za soundtrack pesme iz tri K-drame!

Najpre bih krenula od drame Heartless City (iskrena preporuka, vredi pogledati!) i sjajne pesme Kim Yong Jin-a: Hurt (상처)! Ova pesma bi bez problema mogla da posluži kao soundtrack za film o Džejmsu Bondu. Sporiji ritam, upečatljiv, dramatičan refren, ova pesma vas jednostavno obuzima – i ne pušta. Ko je gledao ovu dramu, zna da je muzika jako dobro pratila dešavanja i upotpunjavala radnju. Slobodno pogledajte sledeći video i poslušajte pesmu, birala sam ga tako da nema bitnijih spojler scena, a da vam istovremeno omogućuje da steknete utisak o atmosferi u drami:

Naredna pesma je iz drame Fated to Love You, mada je originalno iz filma Nameless Gangster. Primetila sam da se u poslednje vreme često dešava da u novijoj drami preuzimaju starije, dobro poznate pesme, naročito u komičnim dramama, kod parodija na legendarne scene. Upravo ovo je slučaj sa pesmom I Heard a Rumour (ili na korejskom: 풍문으로 들었소) iz filma Nameless Gangster i scenom pregovora sa kriminalcima oko otkupa kompanije u 5. epizodi Fated to Love You. Pesma me je toliko oduševila da sam drugarici polu-spojlerovala tu scenu, pa je baš i nije doživela kao i ja (izvini zbog toga, Hallyurina 🙂 ). Pesmu izvodi bend Jang Gi Ha and the Faces i preporučujem vam da istražite malo njihovu diskografiju. Počnite od ove i sledeće pesme:

Ko gleda dramu Night Watchman’s Journal i/ili prati Hangulija Facebook stranicu možda je već čuo pesmu A New Hope, ali je ponovo pominjem jer mi se sviđa (naravno) i želim da napišem par reči o grupi E.D.E.N. Reč je o tročlanom bendu koji je prošle godine debitovao u Japanu sa pesmom Never Cry, a koliko mogu da primetim, ovi momci su za sada u Koreji izbacivali samo OST pesme. Bend E.D.E.N čine gitarista i glavni vokal (a izgleda i basista?) Taehyung, gitarista i drugi vokal Heesung, i bubnjar Lee Hyun Jae. Bubnjara verovatno znate iz drame Shut up flower boy band. Možda znate i Kwak Heesung-a, pošto je i on glumac. Izgleda i pomalo poznato, zar ne? Na koga vam liči? 🙂

A sad poslušajte A New Hope:

Da li je vas neka OST pesma posebno oduševila tokom proteklih nedelja?

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?