Februarski “akcioni” DOND

Nova godina je, kao i svaka godina, počela opušteno i ušuškano i trebalo nam je malo vremena da se vratimo svakodnevnom, dinamičnom životu ispunjenom kako raznim obavezama, tako i, nadam se, lepim stvarima. Januar je prošao, a ja vam, u skladu sa februarom, koji uvek tako brzo proleti, a obično donese povratak u možda sumornu zimsku svakodnevicu, donosim poseban “akcioni” DOND!

Počinjem sa muzikom (i dramom), koja je meni obeležila početak godine. Možda nije jedna od najboljih koje sam do sada videla, ali me je soundtrack oduševio i uvek se iznova obradujem kada ga čujem u seriji. Kill Me Heal Me prepoznatljiva tema je jedan od razloga zašto mi se drama sviđa – i nadam se da će mi i ubuduće držati pažnju kao do sada. Pošto se prikazivanje još uvek nije završilo neću ništa da pričam o samoj drami, a sigurna sam da je dosta naših čitalaca već upoznato sa pričom o čoveku, koji je višestruka ličnost. Tema je zanimljiva, pa možda ne bi bilo loše da date šansu ovoj drami, ali prvo poslušajte pesmu – možda će vas ona privući više od moje preporuke:

Jang Jae In (장재인) – 환청 (Auditory Hallucination) (Feat. 나쑈 NaShow)

Iako sam ovaj DOND nazvala “akcioni”, druge dve drame, čiju muziku sam odabrala za danas, kao ni prva ne spadaju u “akcioni” žanr, ali imaju tu… dozu napetosti dok ih gledate. Što bi Hangulija rekla, to su moje omiljene “osvetničke” drame, pa se i danas vraćam na njih. I tako, druga po redu drama za danas je Bad Guy iz 2010. godine (nikako ne mešati sa Bad GuyS, Bad Family i sl.). U vreme kad se prikazivala dosta k-drama fanova je gledalo prvenstveno zbog Kim Jae Wook-a, koji igra sporednu mušku ulogu, ali i zbog Han Ga In, Kim Nam Gil-a i ostatka odlične glumačke postave. Tematika je više puta viđena u k-dramama, ali meni nekako nikada ne dosadi. Ali, ovde smo zbog soundtrack-a, pa evo, poslušajte sami:

Jung Yeop – 가시꽃 (Thorn Flower)

Poslednja drama za danas se još uvek nalazi u vrhu moje liste najboljih korejskih drama. The Devil (Mawang) iz 2007. godine ne sme da se “spojluje”, ali zato mogu da kažem da obavezno treba da je gledaju svi fanovi Joo Ji Hoon-a, Uhm Tae Woong-a i Shin Min Ah (-e … Mine? 🙂 ). Ukoliko volite da gledate j-drame Japanci su napravili rimejk pod nazivom Maou (2008), koji je u suštini identična kopija, samo na japanskom jeziku, ali ja i dalje ostajem verna originalu, pa bih to i vama preporučila. Što se tiče muzike iz drame ja jednostavno ne mogu da se odlučim, ali evo naslovne teme (i najavne špice), od koje se ja i sada naježim, iako sam dramu gledala pre sedam godina:

The Devil / Mawang najavna špica

Nadam se da ste uživali u ovomesečnom DOND-u i da će se neka od ovih drama naći na vašoj listi drama koje planirate da gledate. Ako želite da čujete još neke odlične OST pesme pročitajte i naš januarski DOND!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

One thought on “Februarski “akcioni” DOND

A šta vi imate da kažete na ovu temu?