Fall in Love with May DOND

Vreme je za mesečnu dozu muzike iz K-drama!


Majski DOND bih počela sa muzikom iz serije koja se trenutno emituje – reč je o drami Falling for Innocence (iliti Fall in Love with Soon Jung). Pošto ovu seriju gledam na viki.com usput mogu da čitam komentare ostalih gledalaca, i mogu vam reći da “komentari polude” kada počne pesma Paradise:

Davink – Paradise

Što se tiče same drame, dobri su glumci – Kim So-yeon znam iz nekoliko ostvarenja, dok dvojac Jo Kyung-ho x Yoon Hyun-min pamtim vrlo dobro iz sjajne drame Cruel city. E sada, Falling for Innocence pratim manje-više redovno mada mi i dalje nije sasvim jasno zašto. Jesam ja uživala gledajući My Spring Days u kojoj imamo sličnu temu – fenomen ćelijskog pamćenja posle transplantacije srca, ali imam utisak da još čekam da se desi “nešto vau” u Falling for Innocence. Kako se vama sviđa drama?


Prelazimo, verovali ili ne, na The Heirs dramu, ali nisam izabrala pesmu Love is the Moment (mislim da nam je svima dovoljno ispirala mozak 😉 ) već pesmu Lee Hong-kija iz benda FT Island:

Lee Hong Ki – I’m Saying (말이야)

Ova pesma me vraća u You’re Beautiful period – savršeno bi se uklopila u A.N.JELL soundtrack. 😉


Za kraj izdvajam sjajnu pesmu koju peva Jeong Dong-ha, nekadašnji mladi pevač legendarne grupe Boohwal. Potpuno sam zaboravila ovu numeru koja je upotpunjavala doživljaj dok smo gledali dramu I Miss You. Prepoznatljiva boja glasa, savršene gitare – ova pesma zavređuje da se kroz desetak, dvadesetak godina izvodi u šou Immortal song. Možda gledam suviše u budućnost, ali, što da ne, mislim da ovaj pevač ima potencijala da bude veliko ime korejske muzike i da se njemu jednog dana posvete čitave emisije ovoga tipa.

Jeong Dong Ha – Look At You (바라보나봐)


Nadam se da su vam se svidele pesme koje sam odabrala za vas ovoga puta. Ako ste raspoloženi za još malo muzike iz drama, bacite pogled na Hallyurinin aprilski DOND.

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?