Januarski DOND – blast from the past

Danas ćemo se zajedno prisetiti tri OST pesme koje su pratile neke od mojih omiljenih drama.

Noel – In Order To Live (살기 위해서)

Dok pišem ovaj blogpost slušam In Order to Live i scene iz drame Padam Padam (2011)  momentalno počinju da se odvijaju u mojoj glavi. 원합니다 내가 살기 위해서… Drama je ispunjena iskrenim emocijama, naivnošću i dobrotom glavnih likova, i imaćete utisak da je i vas ostavila boljom osobom pošto ste je odgledali. Zaista vam preporučujem da je pogledate. Ali odmah moram da vam skrenem pažnju, ako krenete da je gledate – ne odustajte posle prve epizode – možda će vam se neke stvari na početku činiti napornim i preteranim za jednu dramu, ali kasnije će vam se višestruko isplatiti. Ako ste uživali u dramama It’s Okay, That’s Love i That Winter the Wind Blows, znajte da je i Padam Padam izašla iz pera istog pisca i da je isti režiser radio sve ove drame.


Jo Jang Hyuk – Lovers (연인)

Drama Lovers (2006) je idealna za sve vas koji volite zaplet dobra devojka sreće lošeg momka i njihova ljubav pobeđuje sve prepreke. Šta da vam kažem, čak su i glavni glumci bili u vezi u stvarnom životu… Uživajte u jednoj od mojih omiljenih OST pesama uz scene iz drame koje će vam taman pomoći da procenite da li je to drama za vas.


Jung Il Woo – Scarecrow (허수아비)

Da li ste gledali dramu 49 days (2011)? Ako ste je pratili kada se emitovala, sećate se pomame koju je izazvala Svi smo bili zaljubljeni u Scheduler-a, svi smo se smejali i plakali zajedno sa likovima, i sa nestrpljenem iščekivali kako će se sve na kraju razrešiti. Lepa drama, možda ne među mojim omiljenim, ali je svakako vredi pogledati.

Ako želite da slušate još drama OST-ova, a youtube preporuke vam se nešto ne sviđaju, pogledajte koje je pesme za vas prošlog meseca izabrala Hallyurina.

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

5 thoughts on “Januarski DOND – blast from the past

 • Pingback: Februarski “akcioni” DOND | Hangulija

 • March 6, 2015 at 6:04 PM
  Permalink

  pošto nisam odgledala ni jednu dramu od ove tri postavljene!nesumljam u vašu preporuku! pogotovo na prvoj postavi linka, razlog jer ste naveli da je isti pisac napisao drame koje sam odgledala i koje su mi se veoma dopale, takodje i nebi bilo loše i odledati naknadno i ove dve koje ste postavili!ali postoji jedna prepreka gdje mogu odgledati ove serije, pod tim da ja nisam neki veliki poznavalac engleskog jezika pa vas molim dali ima prevod na našem jeziku ! unapred zahvalna!!!! pozzz

  Reply
  • March 7, 2015 at 12:33 PM
   Permalink

   Ponadala sam se da ću naći bar jednu od ovih serija na viki.com sajtu ili sajtovima za titlove za serije, ali nisam uspela. 🙁 S druge strane, na engleskom sve tri drame mogu da se pogledaju na drama.net, čak i Lovers koja je malko starija drama.

   Reply
 • March 7, 2015 at 3:16 PM
  Permalink

  hvala na trudu!

  Reply
 • Pingback: Februarski “akcioni” DOND | Hangulia blog

A šta vi imate da kažete na ovu temu?