Sveži junski DOND

Za ovomesečni DOND sam odabrala “svežu” OST muziku – dakle numere iz novih drama, pa verujem da je nekima ova muzika već “u ušima” ovih dana. Bez daljeg odugovlačenja hajde da čujemo prvu pesmu!

Kim Yuna feat. Olltii – Lucid Dream

Za početak evo pomalo mračne drame. Missing Noir M je kriminalistička serija o specijalnom timu, koji rešava slučajeve nestalih osoba. Prikazivanje drame je završeno pre dve nedelje, a ja nisam baš sigurna koliko je drama bila popularna, s obzirom na to da nisam baš nailazila na komentare fanova na internetu. U svakom slučaju meni se baš dopala i držala je moju pažnju iako su epizode nekad trajale skoro sat i po, pa ako volite ovakav tip serija obavezno joj dajte šansu! Što se tiče muzike meni se ova pesma veoma dopala od prvog slušanja i baš mi prija svaki put kad je čujem ponovo. Nadam se da se slažete sa mnom!

Jannabi – Variegated

Junski DOND je postao “svež” upravo zbog muzike iz drame Ex-girlfriend Club. Uz pesmu koju sam na kraju odabrala potpuno sam se “navukla” i na The Roses of Sharon Have Blossomed u izvođenju Lee Sul Ah, koja je, po mom mišljenju, prilično važna u drami i daje pojedinim scenama posebnu šarmantnu notu. Sama drama je možda “najlaganija” od svih koje sam do sada gledala ove godine, pa mi je baš fino “legla” kao drama za opuštanje uz malo dobrog smeha posle radne nedelje. Nažalost ovog vikenda se završava, pa ću ja da krenem u potragu za novim opuštajućim serijama, a vi počnite da gledate, ako još uvek niste.

Tiger JK feat. Jinsil of Mad Soul Child – Reset

Ako gornje dve drame i nisu toliko popularne sigurna sam da Who Are You: School 2015 jeste. Pretpostavljam da je za to pre svega zaslužna činjenica da je ova serija nova “School” drama – verujem da su svi School 2013 fanovi (u najmanju ruku) bili zainteresovani za nju, a verovatno i zbog glumačke ekipe – mlada Kim So Hyun je već odavno zvezda, a tu su i Nam Joohyuk, kao novo lice i poslastica za k-pop fanove: Sungjae iz grupe BTOB. Sama drama je, po mom mišljenju, imala nesreću da se prikazuje posle drame Angry Mom, koja ima sličnu temu školskog nasilja – iako su drame prilično različite i svaka ima neku svoju priču. Ipak, ja sam ih nehotice upoređivala i Angry Mom je neuporedivo bolja. Ali dobro, hajde da zanemarimo to što ja nisam toliko oduševljena samom serijom i da se fokusiramo na muziku! Prijatno iznenađenje za mene su svakako Tiger JK i njegova supruga Yoon Mi Rae, koji ne rade tako često muziku za drame, ali su ovog puta po prvi put (bar koliko sam ja uspela da ispratim – neka me neko ispravi ako grešim 🙂 ) oboje učestvovali u stvaranju muzike za ovu seriju! Meni se sviđa, a šta vi mislite?

Toliko od mene u junskom DOND-u, a vi nam slobodno pišite sa muzikom iz drama, koja vas trenutno opušta i uveseljava. A ako ste propustili Hangulijin majski DOND možete da ga pročitate i preslušate ovde!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?