Vreme je za DOND! :)

Zdravo svima! Od danas uvodimo novi segment na Hangulija blogu – DOND iliti, “poetski” nazvano, Drama OST-a nikad dosta! Reč je o pesmama koje smatramo da nikako ne treba da vam promaknu, čak i ako niste fan korejskih drama.
Ovaj put, predstavljam vam moj odabir pesama iz ranijih drama.

Na prvom mestu svakako moram da navedem OST iz drame Warrior Baek Dong Soo: Shin Sung Woo고여.

Pesmu sam već spomenula u tekstu o Roommate šou, ali nikako nisam mogla da je izostavim na početku DOND serije muzičkih preporuka. Warrior Baek Dong Soo ima odličan soundtrack, a pozadinska muzika isto tako sjajno dopunjuje scene iz drame. Nego… da li je moguće da je već prošlo 3 godine od emitovanja??

Sledeća pesma je iznenadila mnoge drama fanove! Pitate se zašto? Verovatno biste i vi bili iznenađeni repovanjem u jednoj istorijskoj (fusion) drami. 😉 U pitanju je pesma MC Sniper-a, 탈춤, koju možete da čujete u drami Arang and the Magistrate:

Pesma 탈춤 me je oduševila, neverovatno je doprinosila dinamici i uzbudljivosti scena koje je pratila!

Za kraj vam preporučujem divnu baladu iz drame The Moon that Embraces the Sun: Lyn Back in time!

Redovno se naježim dok je slušam! ♥

Što se tiče samih drama koje sam ovde pomenula, Warrior Baek Dong Soo je, što bi neki rekli, must-see! A preporučila bih i The Moon that Embraces the Sun, zaista sam uživala gledajući ovu dramu! Od Arang sam očekivala više tako da je moguće da zato nisam naročito oduševljena, ali sve u svemu nije loša drama!

Nadam se da vam se svideo ovomesečni DOND! Šta kažete na pomenute pesme?

Do sledećeg čitanja 😉 안녕!

P.S.
Sledeći DOND za vas bira Hallyurina!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?