1박 2일!!! 1 Night 2 Days!

Iiiii vraćamo se u velikom svetlu! Stigao je oktobar! Novi mesec, nove ideje, nove prilike!

Danas bih pisala o emisiji 1박 2일 tj. 1 Noć 2 Dana iliti skraćeno 1N2D! Čak se i na srpskom poklapa sa engleskom skraćenicom. 😉

Sada mogu da dam sve preporuke za ovaj šou! Zašto kažem SADA?

Prošle godine sam gledala nekoliko epizoda i, moram da kažem, to je bilo samo zbog Joo Won-a, nove glumačke zvezde iz famoznog Gaksitala (ko nije gledao ovu seriju, obavezno da pogleda, sjajna je!!). I šou mi tada nije bio naročito zanimljiv. U stvari, možda su određeni delovi bili koliko-toliko smešni ali nekako bih jedva pregurala tih sat i po.
Ali sada… Ne znam da li sam se ja promenila, ili je do promene PD-ja (režisera), šou je postao zabavan, smešan, bukvalno može da vam ulepša dan! Da, došlo je do promene i u samoj postavi, sada je umesto glumca Kim Seungwoo-a došao glumac Yoo Haejin, na čiji se račun uporno šale. Yoo Haejin je najstariji sa 43 godine, i stalno se šale na račun toga i činjenice da nije neki lepotan (mada moram da kažem da nekad tu preteruju, nije čovek ružan). Bila sam malo skeptična kako će promena u ekipi da se odrazi na emisiju, ali se čini da su ga dobro prihvatili, a i čovek je potpuno korektan i dobre naravi tako da nema razloga da tu bude problema. 🙂

1n2d postava
Isto tako, sada je samo gledanje komfornije, jer KBS World na svom Youtube kanalu postavlja CELE epizode sa engleskim titlom, nema više isprekidanih filmića! Divno divno!

Još jedan razlog da pogledate ovu emisiju jesu i prirodne lepote i znamenitosti Koreje. Ekipa obilaze razne gradove i sela, upoznaje se sa lokalnim stanovništvom, i može se reći da je 1N2D neka vrsta putopisa koji vas navodi da maštate o tome koje biste VI delove Koreje obišli. Takođe, članovi se u svakoj epizodi, bilo u timovima, bilo pojedinačno, takmiče u raznim igrama da bi osvojili što bolji obrok (npr. lokalni specijaliteti vs. klot pirinač), ili što bolje mesto za spavanje (topla soba vs. šator). O kakvim igrama je reč? Npr. oblačenje pantalone bez upotrebe ruku – ko će pre? (možete zamisliti akrobacije), štafeta u kotrljanju u vreći za spavanje (ljudi-palačinke :D), pogađanje o kojoj hrani je reč na osnovu zvuka koji se čuje dok je jedemo itd. Često se zapitam odakle im ideje za tako originalne i zabavne igre!!

A sada, da vam predstavim glavne likove iz il bag iiiiiiiiiiiiiiiiil (kada pogledate emisiju, sve će vam biti jasno xD):

Lee Soogeun, komičar, rođen 10. februara 1975.
za njega bih rekla da je voditelj iz senke, zabavan lik, nema šta! 🙂
lee soogeunKim Jongmin, pevač, član grupe Koyote, rođen 24. septembra 1979.
pozitivan lik, često ispada glupav što doprinosi komičnosti
kim jong min

Uhm Taewoong, glumac, rođen 5. aprila 1974.
novopečeni tata, Uhm-force!uhm taewoongCha Taehyun, glumac, rođen 25. marta 1976.
čovek sa najzaraznijim smehom ikada
cha taehyun

Sung Sikyung, pevač, rođen 17. aprila 1979.
“džin” u ekipi sa svojih 186 cm visine
sung sikyung

Joo Won, glumac, rođen 30. septembra 1987.
najmlađi član tzv. maknae, velika maza i mezimac svih njegovih hyungova

joo won

Yoo Haejin, glumac, rođen 4. januara 1970.
najnoviji član, za sada je ostavio krajnje pozitivne utiskeyoo haejin

Šta da vam dalje kažem, gledajte 1N2D! Titlovana epizoda svake nedelje na KBS World kanalu! ^_^

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?