Otkrivamo za vas… “noona” drame – prvi deo

Tema starije žene koja se upušta u vezu sa mlađim muškarcem provlači se kroz svet korejskih drama (koliko sam ja uspela da primetim) već punih deset godina. Ipak, 2014. godina kao da je bila godina noona drama, pa hajde da se osvrnemo na neke od ovih poznatih drama, u kojima smo uživali, kako prošle, tako i prethodnih godina!

cr: http://www.asianfixations.com/
cr: http://www.asianfixations.com/

Razmišljajući o ovom članku počela sam da se prisećam svih drama, koje sam gledala sa ovom temom, a onda i onih za koje sam samo čula. I onda sam krenula da zapisujem sve te naslove… i na kraju došla do dvadesetak drama. Noone su prilično popularne, zar ne? Baš zato što ih ima toliko ovaj pregled neće obuhvatiti sve te drame, već samo one nešto “svežije” ili posebno značajne, tj. one u kojima je noona tema više nego očigledna. Članak je, zbog svoje dužine, podeljen na dva dela, pa ćemo se u prvom baviti dramama do 2014. godine, a u drugom samo onim, koje su nas uveseljavale prošle godine. Ipak, ne mogu, a da ne spomenem i neke druge, koje ste možda gledali, a možda i dobijete inspiraciju da pogledate, kao što su: Biscuit Teacher and Star Candy (2005), My Name is Kim Sam Soon (2005), What’s Up Fox (2006), My Sweet Seoul (2008), The Woman Who Still Wants to Marry (2010), Oh! My Lady (2010), Baby-Faced Beauty (2011), Flower Boy Ramyun Shop (2011), Missing You (2012), Big (2012), 7th Grade Civil Servant (2013) i Who Are You (2013).

Scena iz drame I Hear Your Voice
Scena iz drame I Hear Your Voice

Prva drama na ovoj mojoj listi noona drama je poznata Dal Ja’s Spring iz 2007. godine. Nažalost, ova drama je još uvek na mojoj listi drama koje tek planiram da pogledam, pa ne mogu da je komentarišem, ali znam da je bila veoma popularna. Priča o uspešnoj ženi u ranim tridesetim godinama, koja se zaljubljuje u mlađeg momka zvuči kao tipična tema noona drama, u kojima je protagonistkinja sposobna, nezavisna i jaka žena, kojoj manje-više samo ljubav nedostaje. Definitivno treba da pogledam, ali hajde da prvo zajedno pogledamo trejler:

Iz 2007. godine “skačemo” pravo u 2012. godinu i u dramu I Do, I Do. Moje lično mišljenje je da od 2012. godine trend noona drama pojačao, jer se od tada sve više drama bavi upravo ovom tematikom. I Do, I Do je ponovo priča o uspešnoj dami, koja stabilno stoji na svojim nogama – i u cipelicama, koje sama dizajnira i koje su joj donele određen status i ugled. Njena stabilnost biva poljuljana kada upoznaje mladog momka sa kojim nenadano provodi noć, a koji kasnije počinje da radi za nju. Da ne bih otkrivala više pogledajte sami dramu, a evo trejlera:

Kasnije iste godine pojavila se istorijska “putovanje kroz vreme” – noona drama fuzija, svima nam poznata pod imenom Faith. Tehnički gledano protagonistkinja se iz sadašnjosti vraća nekoliko vekova u prošlost, pa je njen “mlađi” partner zapravo stotinama godina stariji od nje. Ipak, više je nego očigledno da ona izgleda starije. Možda ovo nije pravi primer noona drame, ali se sećam da fanovi (pogotovo fanovi Lee Minho-a) nisu bili preterano oduševljeni “hemijom” ovog para, iako je drama bila odlična i većini se svidela. Presudite sami da li vam ovaj par “odgovara” ili ne, evo malo dužeg videa sa scenama iz drame:

Najpoznatija i ubedljivo najviše voljena noona drama iz 2013. godine bila je I Hear Your Voice. Možda zato što je bila zaista odlična kombinacija trilera, romantične komedije i drame o advokatima. Ljubavna priča o dečaku (kojeg glumi trenutni miljenik k-drama publike, Lee Jongsuk) deset godina zaljubljenog u stariju devojčicu i kasnije ženu (glumi je odlična Lee Bo Young), koju mora da zaštiti od ubice njegovih roditelja u ovoj drami se razvija na tako dobar i logičan način da nije ni čudo što smo svi bili opčinjeni kada smo je gledali. Najtoplije je preporučujem svima, koji su propustili da je pogledaju onda kada se prikazivala. I evo, po mom mišljenju prekratkog, trejlera, čisto da vas zagolica i izazove da pogledate dramu:

Na prelazu iz 2013. u 2014. godinu gledali smo preslatku dramu, koja je objedinila hranu, prijateljstvo i ljubav i ugrejala nas tokom te hladne zime. Let’s Eat je simpatična priča o razvedenoj usamljenoj mladoj ženi i njenim komšijama sa kojima deli ljubav prema dobroj klopi! Iz epizode u epizodu razvijaju se dobra prijateljstva, ali i slatka romansa naše halapljive devojke sa samo par godina mlađim momkom, od kojeg je deli samo zid između njihova dva stana. Već sam ovu dramu preporučivala ranije (evo ovde), ali evo još jednom – ako želite da se ugrejete i nasmejete uz jednu običnu, svakodnevnu, laganu pričicu ovo je drama za vas! Trejler sledi:

Toliko od mene za danas, nastavak moje priče o noona dramama čeka vas za par dana – sa novih pet drama – predstavnika noona trenda u 2014. godini!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?