Putovanje Korejom kroz K-drame i TV emisije

Da li vam se desilo da se tokom gledanja neke k-drame ili zabavnog šoua prosto zaljubite u neki grad i da poželite da ga jednog dana neizostavno posetite? Meni se to desilo više puta i ovom prilikom ću sa vama te utiske i podeliti.

Ko je pažljivije čitao blog zna da jako volim dramu Padam Padam i da je svesrdno preporučujem ljubiteljima korejskih serija! Vrlo verovatno je i moj pozitivan utisak dramom uticao na mene da se oduševim gradom u kojem je ona snimana – reč je o Tongjongu na jugu Južne Koreje koji obuhvata Goseong poluostrvo, ostrva Hansan i Mireuk i druga okolna ostrvca. Tongjong je lučki grad i njegova luka se smatra najlepšom u Koreji.

Dok sam pretraživala internet tražeći informacije o Tongjongu primetila sam da su i drugi blogeri primetili lepote ovog grada na obali mora. Pogledajte i sami fotografije lepih predela Tongjonga na Flickr-u.

Sledeći na spisku je još jedan lučki grad – Busan! Znam da se kod većine nas (iz zemlje Hangula 😉 ) Busan nalazi na listi gradova koje želimo da posetimo, a verujem da se ta želja naročito pojačala posle sjajne drame Reply 1997!

Busan Friendship Race
1N2D tura po Busanu

Podeliću sa vama i jednu od mojih omiljenih epizoda reality-variety šoua 1 night 2 days koja se odvija upravo u Busanu. Zajedno sa 1N2D momcima posetićemo Haeundae plažu, kao i Giđang pijacu gde se mogu probati i kupiti najrazličitije vrste riba i morskih plodova i gde ćemo uz 1N2D ekipu naučiti i kako brzo da odvojimo meso krabe iz klešta (ovo je totalno random, znam). A dobro, ako vam pijaca i plaža ne zvuče zanimljivo, čisto da vam kažem da se na kraju epizode (i početku sledeće) igra američki fudbal sa momcima sa Korejskog pomorskog univerziteta. 😉

Haeundae_Busan
Haeundae plaža

Emisije ovoga tipa sjajan su način da se popularišu ne samo poznate turističke atrakcije već i manja, ne tako poznata mesta. Zato bih volela da se i naše televizije ugledaju na ovu praksu korejskih medija i da se pored emisije Jovana Memedovića i Petkazanja, naprave i sadržaji zabavnog i poučnog karaktera koji bi svima nama pomogli da upoznamo lepote naše zemlje.

udo-jeju
Ostrva Đeđu i Udo

Za kraj bih pomenula i ostrvo Udo, koje se nalazi severoistočno od Đeđu ostrva. Ko je gledao dramu My Spring Days vrlo verovatno je uživao u pojedinim epizodama koje su snimane na ovom lepom ostrvcetu. Ostrvo je popularno za turiste i godišnje ga poseti oko milion ljudi!

msd beach
Scena iz k-drame My Spring Days

A zahvaljujući Youtube-u i jednoj osobi vičnoj snimanju, i mi možemo uživati u opuštajućoj atmosferi sa ove plaže:

Verujem da ste i vi u nekom trenutku počeli da pravite svoju listicu! Baš me zanima – koja biste mesta želeli da posetite u Južnoj Koreji – pored, naravno Seula, on se ipak nekako podrazumeva. 😉

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

2 thoughts on “Putovanje Korejom kroz K-drame i TV emisije

 • April 3, 2015 at 12:34 PM
  Permalink

  uh sad si me naterala da se zamislim nisam mnogo razmisljala o tome valjda zato sto i kad planiram da odem prvo podrobno obidjem Seul pa kasnije ako bude bilo prilike i ostalo. Pored Busan-a definitivno Jeju ostrvo koje je predivnooo. Mada kad bolje razmislim znajuci sebe isla bi redom obalom sve sto je pored vode meni je idealno pored Tongyeong i Ulsan zaboravih da pomenem obavezno isla bi redom Goheung, Wando, … Ali naravno to su za sada pusti snovi malo da prodju godine treba i para naravno 🙂

  Reply
  • April 3, 2015 at 2:06 PM
   Permalink

   Znam, znam, prvo Seul pa ćemo polako, jednog dana, i ostalo 🙂 Vidim ja da bi i ti isto razna ostrva da posećuješ! Možemo zajedno hehe 😀 Samo da napunimo tu kasicu-prasicu…….

   Reply

A šta vi imate da kažete na ovu temu?