Sa prvim snegom, vraćam se i ja :)

요즘 제 블로그를 안 써서 죄송합니다! Žao mi je što u poslednje vreme nisam pisala blog. A imala sam materijala, ali ne i vremena da sednem, obradim slike i otkucam sve što bih želela da vam ispričam.

Nedavno sam bila u Francuskoj i pošto znam da u Parizu ima više korejskih radnji i dooosta restorana, odlučila sam da neke stvari, o kojima sam već dugo slušala (i gledala) u dramama i filmovima, probam po prvi put.

Ovih dana ću vam pokazati kakve sam sve stvarčice kupila u K-martu, a planiram i da napišem i poneku reč o korejskim restoranima u Parizu (i u  Beogradu 😉 ).

Da vidimo najpre… Ramjon! Ne znam za vas, ali mene je baš zanimalo na šta liči taj korejski ramjon! 🙂 Koliko sam čula od ljudi ovde, ima i kod nas da se nađu instant nudle ali su mahom iz Japana i sa Tajlanda. Ali ja sam htela the real deal 😀 Nisam upoznata sa markama, izabrala sam jednostavno jedan sa police i pošto volim srednje ljuto odlučih se za ovu mild dakle, blažu varijantu.

Kao što vidite, unutar čaše-kutije imate kesicu sa začinima koje sipate preko nudli, potom ramjon prelijete vrelom vodom, ostavite 4-5 minuta et voilà! Krajnje jednostavno, zar ne? E sad, meni je i ovaj ramjon bio dosta ljut (pitam se kakva je onda ljuta varijanta koja je bila na istoj polici) ali sveukupno je ukusan, čini mi se da je mogao da bude malo slanji, ali bar kad je so u pitanju – od viška zaista boli glavi. 😉 Dakle, super stvar da “presečete” glad, ručate kad ste u pokretu i sl. Ako ste od onih koji čitaju sastojke na kutiji, eee, spisak je poduži – brojni aditivi, konzervansi, mada nema ozloglašenog MSG-a. Kada sam rekla drugarici za ovo, ona je mudro zaključila – pa realno, ramjon je korejski fast food.

Za sada toliko od mene, nastavak sledi i obećavam da neće proći meseci do sledeće poruke.

안녕 🙂

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?