Ambasadori Koreje u svetu muzike

Kada sam pre dva meseca čula i videla spot za ovu pesmu odmah mi je sinula ideja da bi Turistička organizacija Koreje komotno mogla da je iskoristi u promotivne svrhe. A onda sam se zapitala koje bi još pesme bile dobar reklamni materijal.

S.E.O.U.L Song u izvođenju SNSD i Super Junior-a jedna je od njih, a tome je i poslužila, pošto je i rađena za potrebe turističke promocije Seula. Spot divno prikazuje poznate lokacije u Seulu, pa uživajte u pogledu:

Pesma, koja je na odličan način spojila moderne i tradicionalne elemente je svakako Arario, grupe Topp Dogg. Meni je bila pravo osveženje ove godine, pogotovo zato što sam ja veliki obožavalac fuzije različitih muzičkih stilova, a volim i zvuk korejskih tradicionalnih instrumenata. Poslušajte:

Sledeća pesma se našla na OST-u drame Fermentation Family iz 2011. godine. Heaven, Earth & Man u izvođenju Park Sun Joo je još jedna uspešna kombinacija, ovog puta kpop-a sa hip hop elementima i poznate korejske narodne pesme Arirang. Nadam se da će vam se dopasti:

Promocija Koreje kroz muziku verovatno ne bi bila potpuna bez PSY-a i njegove pesme KOREA, koja je poslužila kao navijačka himna Koreje na letnjim Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine:

 Koje pesme biste vi dodali ovoj listi?

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

2 thoughts on “Ambasadori Koreje u svetu muzike

  • September 20, 2014 at 1:07 PM
   Permalink

   Da, sjajna pesma 🙂 A meni je Psy-jeva pesma omiljena sa ove liste, potpuni favorit još otkako sam je prvi put čula! 😉

   Reply

A šta vi imate da kažete na ovu temu?