Dickpunks – rock bend u usponu

Ko sluša Dickpunks?

Osim mene, naravno. Kada sam prošle godine videla (i prvi put čula) spot za pesmu Sunglass (썬글라스) odmah sam se oduševila i pevušila je do kraja dana. Znala sam da moram malo više da saznam o ovoj četvorici momaka, ali u tom trenutku nisam imala dovoljno vremena da se tome posvetim. Iako sam ih posle viđala u emisiji Immortal Song tek skoro sam konačno sela da vidim ko su i šta tačno rade Dickpunks. Za početak hajde da čujemo pesmu, koja je mene tako opčinila – Sunglass:

Trenutno jedan od najpopularnijih k-rock/indie bendova čine pevač Kim Taehyeon, klavijaturista Kim Hyunwoo, bas gitarista Kim Jaeheung i bubnjar Park Garam. Kao što možete da primetite bendu “nedostaje” gitara, a to se može objasniti idejom osnivača benda da fokus njihove muzike bude na klavijaturama. Momci su oformili bend u Hongdae-u (inače mom omiljenom delu Seula – nije ni čudo što mi se sviđaju) 2006. godine i ubrzo dobili nadimak “Hongdae Idol”. Sa raspevanih ulica Hongdae-a su prešli u pravo u televizijski studio i takmičenje Superstar K4 2012. godine, u kojem su zauzeli 2. mesto i koje im je donelo širu popularnost. Pogledajte njihovu audiciju za Superstar K4:

Dickpunks su od tada izdali mini album Viva Primavera i pomenuti singl Sunglass, koji je i mene naveo da obratim pažnju na njih, a zatim i mini album Hello Goodbye. Zajedno sa Jiyoon iz grupe 4Minute su objavili pesmu Soulmate, a radili su i muziku za drame. Evo jedne lepe balade sa albuma Hello Goodbye – Goodbye Girlfriend (안녕 여자친구):

Kao što sam već rekla Immortal Song mi je bio podsetnik za Dickpunks, pa moram da ovde postavim ne jednu, već dve pesme koje su momci tamo izvodili i naveli me na ovo malo istraživanje. Ovde su izveli pesmu Seo Joo Kyung, Daring Girl (당돌한 여자):

Početak nastupa je zaista bio nešto posebno, zar ne? Ipak, ovaj ceo članak ne bi mogao tek tako da prođe bez sledeće pesme. Dickpunks i Jung Dong Ha zajedno na Immortal Song sa pesmom Song Chang Sik-a – Whale Hunting (고래사냥):

Mene je ovaj nastup apsolutno fascinirao, nadam se i vas. Toliko o ovom kul bendu, koji izgleda tek sad započinje karijeru, a ja jedva čekam da vidim šta će sve ovi momci imati da nam ponude u budućnosti. Šta da vam kažem… jednostavno volim Dickpunks! A vi?

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?