Lomljenje zubića

Otkad je Zico svojim solo debijem uzburkao kpop more razmišljala sam da li bi trebalo da se pozabavim ovim slučajem ili ne. Baš me je “bacio” u dilemu, jer, kao što smo već napomenule ranije, baš i ne volimo da pričamo o skandalima u našoj virtualnoj zemlji Hangula. I eto, malo vremena je prošlo, ali meni njegov “tvrdi kolačić” ne izlazi iz glave, pa ću ipak izneti svoje mišljenje, a nadam se da ćete i vi nakon čitanja ovog teksta sa nama podeliti vaše – slagali se sa mnom ili ne.

Priča je svima poznata, zar ne? Jedna pogrešna reč i jedan pogrešan simbol u spotu i Pandorina kutija je otvorena! I iako sam svesna težine obe stvari ono što je mene iznenadilo jeste činjenica da niko nije prokomentarisao tekst pesme u celini – a upravo je pesma u celini mene navela da razmišljam o svemu ovome. Nikad nisam bila neki veliki obožavalac grupe Block B i jedno vreme su ih stalno pratili neki skandali na koje nisam posebno obraćala pažnju, ali moram da priznam da veoma uživam u njihovim pesmama još od Nanrina ere. I baš zato što su mi simpatični bilo mi je žao da vidim Zico-a u ovakvom izdanju.

1

Dok su svi osuli paljbu po rasističkim i homofobičnim elementima pesme i spota ja sam se samo zapitala ko je u stanju da pri zdravom razumu napiše takvu pesmu, snimi je i koja diskografska kuća dozvoli da se takva pesma objavi. Po mom mišljenju takvim postupkom se Zico sam ukopao. Nije valjda očekivao da će fanovi skočiti i reći “tako je, dobro si im rekao!” – ma koliko pristrasni oni bili? Ja sam samo ostala šokirana smelošću s kojom je lepo isprozivao korejsku hip-hop scenu (i kpop scenu uopšte) i, po mom mišljenju neopravdanim samopouzdanjem i čak uobraženošću kad praktično kaže da je najbolji i najuspešniji uprkos “svačijim pokušajima da ga slome”. Kad se tome doda i direktno imenovanje velikih imena korejskog hip-hop-a, kao što su Tablo i Gaeko stvarno ne mogu da razumem šta su ovom pesmom Zico i njegova kompanija hteli da postignu.

2

Jedini zaključak koji sam ja mogla da izvedem, pokušavajući da pročitam “između redova” tih nabusitih stihova, jeste da je Zico jedno nesigurno, izmučeno stvorenje, koje se bori sa sopstvenim kompleksima i strahovima izazvanim (ili možda samo probuđenim) turbulentnim događajima koji su odredili karijeru grupe Block B u poslednjih par godina. I dok bi neko uspeo da ta ružna osećanja prihvati i prevaziđe drugačijim pogledom na svet (možda i istim, ali bi to zadržao za sebe) on je odlučio da ih pretoči u ovakvu ponižavajuću pesmu, koja je, barem u mom slučaju, izazvala kontra-efekat.

3

Ja ne volim da lomim svoje zube, pa nekako uvek pokušam da na brzinu progutam “tvrde kolačiće” kao neki gorak lek. Jeste da posle imam problemčić sa stomakom, ali ko ne plati na mostu plaća na ćupriji, pa znam da nema bežanja. Volim ja te “tvrde kolačiće”, pa ih ne izbegavam, jer uvek na kraju nešto naučim iako ih ponekad malo teže svarim. “Kolačić” zvani Zico mi je ovoga puta ostavio gorak ukus u ustima, ali ja volim da posmatram stvari pozitivno – ko zna zašto je to dobro? Možda samo zato da uvidimo i pokušamo da razumemo neke stvari? Bilo kako bilo nadam se da će ubuduće kpop fanovi zadržati sve zubiće na broju i neće imati velikih problema sa varenjem ma koliko neki “kolačići” bili tvrdi. A šta će dalje biti sa Zico-m… videćemo – kad se sve stvari polako smire i fanovi malo zaborave – možda i ovaj “tvrdi kolačić” malo omekša.

Ako vam nije bilo dosta priče o skandalima pročitajte i naš članak o odbegloj deci SM-a!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

One thought on “Lomljenje zubića

A šta vi imate da kažete na ovu temu?