Norazo ili kako danas “provući” rock na korejskoj sceni ;)

Da li ste čuli za Norazo?

Pre par godina gledala sam variety pod nazivom Band of Brothers u kojem su učestvovali Heechul i Kangin iz Super Junior-a i Jay i Jungmo iz TRAX-a. Zabavan je šou bio, u svakoj epizodi imali su zadatak da obrade jednu poznatu pesmu (najčešće su to bile starije rock pesme), i da naprave svoju verziju.

U poslednjoj epizodi napravili su showcase gde su izveli pesmu Superman od grupe Norazo. Odmah mi se svidela – melodija je zarazna, a tekst je potpuni hit!

Poslušajte i pogledajte rezultat:(+koreografija, ma sjajni su):

Ovo je originalna pesma i muzički video sa dodatnim prevodom na engleski jezik. Iako je tematika tužna, koncept je u izvesnoj meri smešan, prosudite sami zašto:

Norazo bih svrstala svakako u rock bend (duo). A znamo svi koji malo više pratimo K-muzičku scenu da rock bendovi tu ne opstaju baš dugo i svakako nisu popularni kao K-pop grupe. FT Island i CN BLUE, pa dobro, kako da kažem, njih bih svrstala u neki pop-rock / (sladunjavi) rock. Pritom to nije nikakav negativan komentar s moje strane, jer obe grupe volim! Pesme sa “tvrđim” zvukom oni obično objavljuju u Japanu, na albumima pripremljenim za japansko tržište (naročito FT Island).

E sad, momci iz grupe Norazo (Jo Bin i Lee Hyuk) našli su način kako da fenomenalan zvuk gitare i Lee Hyuk-ov rock/metal vokal budu prihvatljivi i dopadljivi svima: humor! Ko god pogleda njihove spotove, pogleda prevod teksta, ne može a da se ne nasmeje. Evo recimo pesme Wild Horse (koja mi se ne sviđa naročito, ali je krajnje očigledno ovo što sam napisala):

Dok sam pripremala post o Norazu, naišla sam na još neke pesme vredne pomena (kakva kombinacija stilova!! – Norazo – Sales King):

Moram da prokomentarišem još i ovo izvođenje iz šoua Immortal Songs 2 (originalna pesma: 배호 – 돌아가는 삼각지 😉 ).

Najpre da kažem da su i Jo Bin i Lee Hyuk odlični pevači! Ipak, do izražaja naročito dolazi Lee Hyuk i njegove glasovne mogućnosti, posebno kad je reč o visokim tonovima. I onda… Šta ja to čujem? Judas Priest – Breaking the Law… Ma, da li je moguće? Idemo dalje – tekst poznate mi pesme: Lady, won’t you save me? My heart belongs to you… (Google to the rescue – Steelheart – She’s gone)… Fenomenalni su! Svaka čast, momci! Samo nastavite tako!

Mislim da ću ovih dana još malo istražiti Norazo na Youtube-u! 🙂

A vi, volite li Norazo?

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?