Otkrivamo za vas: najbolji muški solo izleti

Odavno sam želela da napišem tekst o K-pop idolima koji su izdali sjajne solo albume, a naročito o momcima koji su se udaljili od svog “matičnog” pravca i zaputili se u manje popularni rock!

Prošle godine je Taeyang zbrisao sve svojim solo albumom tako da ću, umesto da njega ponovo hvalim, otići koju godinu unazad, i to najpre u “daleku” 2011. godinu.

jinwoonPrvi na listi je Jeong Jinwoon, najmlađi član grupe 2AM. Ovaj momak je 2011. godine objavio sjajan singl You Walking Towards Me (kor. 걸어온다) čiju title pesmu možete poslušati ovde. Za ovo izdanje Jinwoon se pripremao sa momcima iz dobro poznatog YB benda, pevačem Yoon Do Hyun-om i basistom Park Tae Hee-jem. Kakva šteta što je na ovom izdanju, kojeg, uzgred, negde vode i kao album, bilo samo dve pesme. Ovo je bio slučaj i sa sledećim Now or Never singlom na kojoj se našla i jedna od mojih omiljenih pesama pod nazivom Psycho. Iako smo relativno skoro mogli da ga gledamo u drami Marriage, not dating, ja bih zaista volela da se u bliskoj budućnosti vrati rock-u.


Da pomenem ovom prilikom Jaejoong-a! Već sam govorila o tome koliko sam oduševljena njegovim solo izdanjima! Najpre mini-albumom I, a potom i sjajnim WWW albumom koji je objavio 2013. godine. Just Another Girl se kod mene “vrtela” na repeat, a za vas u ovom tekstu posebno izdvajam 9+1 – jednu od mojih omiljenih pesama sa poslednjeg albuma.


Leader grupe INFINITE, Kim Sunggyu, nikako nije razočarao svojim prvim solo albumom Another Me iz 2012. godine. Iako se sećam da Sunggyu nije bio prezadovoljan uspehom albuma, činjenica je da je bila reč o jednom dobrom solo projektu, koji je, prema Vikipediji, bio i najprodavaniji CD meseca novembra sa 62.958 prodatih izdanja, a više od polovine kopija kupili su internacionalni fanovi! Naročito vam preporučujem pesme 60 seconds i 41 days (ha! neko voli ove “vremenske” naslove!).


Sad se malo udaljavamo od rock-a, ali nailazimo na jednog momka za kojeg bih isto volela da objavi još koji solo album – reč je o Wooyoung-u iz 2PM-a. Miljenik JYP-a, koji je dobio priliku da objavi album zato što je to od gazde i tražio (sećam se da je *šapat*JYP*šapat* to izjavio u nekoj emisiji, možda ste vi zapamtili o kom šou je reč?).

Ne znam za vas, ali meni je 23, Male, Single bio jedan prilično zabavan album, sa zaraznom pesmom Sexy lady i mojom omiljenom DJ Got Me Goin’ Crazy koju je za Wooyoung-a komponovao i napisao Jun.K (fast forward na 1:45 ko ne želi da gleda početak videa 😉 ):


Ovaj TOP5 ne može da prođe bez momaka iz grupe SS501! Iako je pitanje da li će se članovi grupe ikada ponovo okupiti i nastupati kao jedan bend, činjenica je da je reč o kvalitetnim izvođačima među kojima se, po mom mišljenju i muzičkom ukusu, najviše izdvojio Heo Young Saeng! Poslušajte ovu divnu baladu sa njegovog drugog mini-albuma SOLO (2012):

Sa trećeg albuma Life (2013) posebno se izdvojila title pesma The Art of Seduction i meni najdraža numera, Life. A tražeći podatke za ovaj tekst uvidela sam da još treba da preslušam mini-album She, kao i dva studio albuma koja je Young Saeng objavio u Japanu. Eto domaćeg zadatka za mene!


Kako vam se sviđa moj TOP5? Koji su vaši najdraži solo albumi? Dok ste još tu, pogledajte i još jedan “Otkrivamo” članak – Hallyurinin pregled najboljih korejskih dueta!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

One thought on “Otkrivamo za vas: najbolji muški solo izleti

  • May 6, 2015 at 11:01 AM
    Permalink

    Sunggyu kao da me je čuo! Novi solo album izlazi 11. maja! 🙂

    Reply

A šta vi imate da kažete na ovu temu?