Royal Pirates – od internet senzacije do slatkiša za fanove

Dan zaljubljenih, odnosno Crveni dan (Red day) u Koreji je dan kad devojke pripremaju slatkiše za momke. Ja sam danas malo obrnula stvari, pa imamo Royal Pirates članove, koji pripremaju slatkiše za svoje fanove, a upravo su Royal Pirates tema našeg današnjeg članka!

Ne sećam se tačno kako sam došla do Royal Pirates, ali znam da je to bilo pre dosta godina, kada su postali online senzacija, sa svojim rock obradama poznatih pop i rock hitova. Meni, kao nekom ko je oduvek slušao rock, a ne pop, su se Royal Pirates veoma svideli i sećam se da sam, uz ostale fanove, željno iščekivala njihov debi. Ali hajde prvo da poslušamo neku od njihovih obrada, zbog kojih sam se i ja zainteresovala za njih:

Priča o Royal Pirates počinje još 2004. godine, kada je bend prvi put formiran pod imenom Fading From Dawn. Bend su tada činili Kim Moon Chul, Kim Soo Yoon i Richard Kim (Moon Chul-ov stariji brat), a pošto su momci živeli u Americi nastupali su na raznim korejskim događajima tamo. Godine 2008. karijera Fading From Dawn se završava Richardovom smrću, a preostala dva člana krajem 2008. godine počinju da prave obrade poznatih pesama, kako korejskih, tako i američkih. Hajde da poslušamo još jednu:

Ubrzo Royal Pirates – pod svojim novim imenom – postaju poznati na youtube-u, što im donosi epitet nezavisnog rock benda – youtube senzacije. Krajem 2009. godine bendu pristupa i novi član, James Lee, a 2010. godine fanovi na poklon konačno dobijaju originalnu pesmu, koja, po rečima Royal Pirates članova, nije bila njihov zvanični debi, već nezavisno isproducirana pesma i spot za fanove, a u cilju promovisanja benda. Meni je “Disappear” možda i omiljena Royal Pirates pesma, pa svakako zaslužuje svoje mesto u ovom članku:

Royal Pirates konačno debituju 2013. godine sa singlom “Shout Out”, a 2014. godine izdaju još dva singl i dva mini albuma, kao i albume za japansko i tajvansko tržište. Tokom godina im je zvuk prilično “omekšao”, ali ih ja i dalje rado slušam i lako se “navučem” na njihove nove pesme. Teško mi je da se odlučim za jednu od tri poznate pesme: “Shout Out”, “Drawing The Line” ili “Love Toxic”, ali evo ipak “Drawing The Line” – kao “zlatne sredine” i pesme, koju sam možda i najviše slušala:

I za kraj – zanimljivost, koja može da interesuje k-drama fanove – Royal Pirates momci su u više navrata gostovali na koncertima glumačke zvezde Lee Minho-a. Mene Lee Minho ne fascinira, pa bih na te koncerte išla isključivo zbog Royal Pirates, ali nema veze XD U svakom slučaju, nadam se da će nam se Royal Pirates uskoro vratiti sa novom dobrom muzikom, a da ste vi uživali u ovoj mojoj maloj priči o bendu, koji je uz pomoć interneta “preko noći” postao poznat u k-pop krugovima! Ukoliko vam se dopalo pogledajte i našu priču o old-school k-rock bendovima!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?