Velike flaše pune stresa

Šaljiva pesmica, zar ne? Ako niste čuli za Big Byung (u prevodu “velika flaša”) projekat mi smo tu da vam ga predstavimo!

Jung Hyung Don i Defconn, koji su poznati po svojoj emisiji Weekly Idol, letos su odlučili da sastave ovu grupu kroz šou Hitmaker. Ovaj dvojac – za ovu priliku poznatiji kao Brave Duble Tiger, okupili su četvoricu članova poznatih grupa BTOB, VIXX i GOT7 i šou osmislili kao priču o njihovom treningu da “postanu muževniji”, uvežbavanju pesme i koreografije, kao i snimanju spota. Big Byung članovi Sungjae (BTOB), Jackson (GOT7), N i Hyuk (VIXX) su za ovu priliku dobili i nova umetnička imena: Yook Duk, Wang Kong, Dol Baeki i Hyuk Ddi. Hitmaker će vas sigurno nasmejati i osloboditi stresa, a odgleda se za jedno popodne – pošto ima samo četiri epizode.

cr: http://koreanstudentsspeak.tumblr.com/
cr: http://koreanstudentsspeak.tumblr.com/

A sad da se vratimo na samu pesmicu. Možda jeste šaljiva, ali savršeno prikazuje po mom mišljenju najveći problem korejskog društva današnjice – stres. Svi smo manje ili više upoznati sa tim da je korejska populacija izložena prilično velikim pritisku praktično od malih nogu. Stres oko učenja, deca koja od malena idu u privatne škole posle redovne nastave, konstantno takmičenje i štrebanje ne bi li uspeli da upišu prestižne fakultete, koji će im doneti dobro zaposlenje u budućnosti, zatim stres na poslu i u porodici i uopšte brz tempo života napravili su od Južne Koreje jednu od zemalja sa najvećom stopom samoubistava u svetu. Zabrinjavajuće, zar ne?

cr:  http://koreanstudentsspeak.tumblr.com/
cr: http://koreanstudentsspeak.tumblr.com/

Ipak, ne bih želela da ovaj članak bude previše ozbiljan, ali eto teme za razmišljanje i komentarisanje. Baš bih volela da pročitam stavove naših čitalaca – dakle vas – o tome, ali nemojte da vas to stresira! Opustite se, uživajte uz neku prikladnu korejsku muziku ili dramu ili se dobro nasmejte i oraspoložite uz neki šou kao što je Hitmaker. Kad budete spremni za diskusiju o bilo čemu vezanom za Koreju (uključujući i stres) – mi smo tu!

Ukoliko vas ovaj članak nije izložio stresu možda će vam i ovo biti zanimljivo: Hranom protiv usamljenosti!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?