Youtube komentari nekad mogu biti i korisni

Osim što često služe kao mesto različitih nadmudrivanja i prepucavanja, Youtube komentari neretko mogu da nam pomognu da naučimo nešto, otkrijemo nove stvari i novu, kvalitetnu muziku. Evo, recimo, na početku ovog teksta opisala sam kako sam upravo zahvaljujući Youtube komenta(to)ru naučila šta znači reč hyung.

Da se vratim na pravi razlog ovog teksta – dok sam prošle nedelje tražila pesme na Youtube-u kojim bih vam najbolje predstavila legende K-rock-a u komentarima sam naišla na još neke preporuke za K-rock izvođače koje bih danas želela da podelim sa vama.

Za početak, tu je bend s kraja sedamdesetih godina, Sanullim, koga su činila tri brata. Njihovu muziku (bar ono što sam čula) okarakterisala bih kao blagi rock. Jedna od mojih najdražih pesama:

Zvuči vam poznato? Možda ste čuli obradu u izvođenju pevačice IU? Inače, pevač koga možete da vidite u spotu je i najstariji od tri Sanullim brata, Kim Chang Wan.

Sa sledećom pesmom, Sanullim je pobedio na MBC College K-pop Festivalu:

Još neke grupe koje sam otkrila zahvaljujući Youtube komentarima su H2O i Black Hole (블랙홀):

H2O 시간이 멈춘다면 (Kad bi vreme stalo…)

Black Hole- 하늘로 흐르는 길

(ako vam je početak spor, ubrzajte na 1:40 😉 )

Za kraj bih dodala i slučajno otkriće, reč je doduše o jednoj pesmi – B612 – Feel the Smell of Rock  ovaj tip vokala baš i nije po mom ukusu, ali je muzika sjajna!

Podelite i vi sa nama svoja “slučajna” youtube K-otkrića!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

2 thoughts on “Youtube komentari nekad mogu biti i korisni

A šta vi imate da kažete na ovu temu?