Novo ruho Gag concert-a

Prošlo je već dosta vremena otkako sam poslednji put govorila o ovom popularnom komičnom šou kojem se svake nedelje radujem.

Međutim, ma koliko ovaj šou meni bio drag, iz nekog razloga, ja u Srbiji još nikog nisam srela da voli Gag concert. Popularni su Running man i Roommate – nazivi oba šoua počinju na R – tako da bi možda Gag concert trebalo da promeni naziv u Rag concert? ili ROFL concert? U redu, samo se šalim… Ali, kada sam pre neki dan imala priliku da pričam sa nekim ko je sa sličnim oduševljenjem govorio o GC, taj razgovor me je inspirisao za novi tekstić, između ostalog zato što su se tokom poslednjih nekoliko meseci potpuno izmenili skečevi koje možemo gledati u okviru ove emisije. Naravno, uvek su tu neki delovi koje više volimo, neki koje možda preskačemo, ali, bar što se mene tiče, svaki put kad se nova epizoda Gag concert-a pojavi na Youtube kanalu KBS World-a znam da me čeka bar sat vremena zabave.

Da vas ne bih sad zasula linkovima ka svim trenutnim GC skečevima, zadržaću se na meni omiljenim.

1. Quadruplets and daddy

Ovaj skeč je definitivno inspirisan Dehanom, Mingukom i Manseom iz KBS-ovog šoua The Return of Superman. I verujem da će fanovima skeč biti zabavan, dok će drugima možda biti pomalo sulud (ili, da ublažim malo: čudan) – četiri odrasle žene glume decu? Bilo kako bilo, simpatičan skeč, plus je tu Jung Taeho, sjajan komičar.

2. I’m the king

Nov novcat skeč za sve fanove sageuk-a. Sjajna parodija klišea koje možemo gledati u istorijskim dramama. 🙂 Lee Sang-hoon (ovde: Slippy) jedan je od mojih omiljenih komičara iz Gag concert-a.

3. God of Hip Hop 

Parodija na šou Show me the money koji se, zgodno, u ovom segmentu zove 쇼 미 더 뭐니?! Show me the what (mwoni). Najviše volim Giri & Bomi duet, i igre rečima u Lee Sejin-ovom delu. 😉 Pošto na Youtube-u nema posebnog titlovanog kratkog videa, “precizirala” sam vreme u linku ka celoj epizodi Gag concerta.

4. I’m so sad

Ovaj skeč nisam odmah zavolela, ali nastavila sam da ga gledam jer je tu Taeho, i ubrzo mi je postao jedan od dražih skečeva. Šta se dešava kada neudata “tetka” baci oko na sestrićevog privatnog učitelja?

5. Atomic pride

Ne umem najbolje da objasnim ovaj segment, jer je totalno otkačen, ali recimo da ismeva neke stvari kojima se muškarci ponose, a ženama (najčešće) nisu toliko bitne. Možda bih ovde mogla da spomenem da je ovaj šou za 15+ publiku. Ništa strašno, samo mnogo smešno, meni bar.

6. Secretly dating

Kako je kada se u policiji kolega i koleginica tajno zabavljaju. Sladak skeč, navodno parodija na film Secretly, Greatly, ali ja nešto nisam uočila tu vezu.

7. Chicken high school

Za kraj bih spomenula skeč koji je već 6 meseci deo GC-a – Chicken high school. Ako bih mogla u dve reči da prevedem i opišem ovaj segment, rekla bih Pileći mozgovi. Smešan jeste, mada nisam znala da bih mogla da uživam u komici ovoga tipa, ali što jes’ jes’, očigledno je jedan od omiljenih skečeva publike jer je toliko dugo na programu. Znam samo da je dosta bolan za Kim Junho-a, a zašto, pa… videćete. 🙂

I hajde, javite se, fanovi Gag concert-a, da znam da nisam sama. 🙂 Ako vas zanima koji su skečevi ranije bili popularni pogledajte ovaj blogpost.

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

2 thoughts on “Novo ruho Gag concert-a

A šta vi imate da kažete na ovu temu?