Ko još uvek gleda Roommate?

… A ko tek treba da počne? Pre nekoliko meseci pisale smo o prvoj sezoni emisije Roommate (u stvari Hangulija je u to vreme sama pisala blog, tako da je to zaista bilo sad već dosta davno). Pre otprilike tri meseca postava emisije je promenjena i počela je druga sezona. Ja sam prvo čekala da vidim kako će mi se dopasti nova ekipa i kako će se uklopiti zajedno, onda sam stalno imala neke “pametnije” teme za pisanje – kao što su npr. aktuelni skandali, ali sad konačno mogu da se posvetim Roommate-u – na polovini druge sezone.

roommate 2

Od prvobitne postave Roommate-a u drugoj sezoni je ostalo samo njih petoro: glumci Lee Dong Wook, Seo Kang Joon i Park Min Woo, pevačica Nana i komičar Jo Se Ho. Moram da priznam da sam bila malo iznenađena kad sam videla da je Park Min Woo i dalje u kući, s obzirom na neke konfliktne situacije iz prve sezone i mislim da slobodno mogu da kažem da Min Woo ima malo “teži” karakter, ali izgleda da su se stvari poboljšale od tada (možda i zato što je trenutno zauzet sa dramom Modern Farmer, pa nije tako često kod kuće kao što je bio pre par meseci). Takođe, ostalo četvoro, koji su živeli sa njim od prve sezone pokazali su se kao prilično tolerantni, a nova ekipa kao grupica veselih i zanimljivih ljudi, pa su svi zajedno (barem do sada) doprineli da Roommate postane jedan veoma zabavan šou. A sad da vidimo ko im se to pridružio u drugoj sezoni!

Bae Jong Ok, glumica

bae jung ok
Bae Jong Ok

Sigurna sam da vam je ova gospođa poznata iz drama. Trenutno je najstarija u Roommate-u i svoj boravak u kući je započela održavši čas glume svojim cimerima. Meni je jako simpatična, a verujem da će se i ostali složiti sa mnom.

Park Joon Hyung, pevač (G.O.D)

- Park Joon Hyung
Park Joon Hyung

Jedan od veterana kpop-a, član poznate grupe G.O.D našao je svoje mesto u Roommate-u. Mogla sam da pretpostavim da će da bude glasan, opušten i zabavan i potvrdio je moja očekivanja.

Ryohei Otani, glumac

- Ryohei Otani
Ryohei Otani

Japanski glumac u Koreji nije jedini stranac u Roommate-u. U početku je bio veoma tih i povučen, ali dovoljno je da se šarmantno osmehne i da bude simpatičan. Posebne poene uvek dobije kad zapeva – i to, ni manje ni više, nego korejski trot. Interesantan lik, nema šta!

Lee Guk Joo, komičarka

- Lee Guk Joo
Lee Guk Joo

Guk Joo je jednostavno genijalna! Uvek spremna da nasmeje ostale članove Roommate ekipe, sprema hranu, peva, pleše i glumi u šašavom “ljubavnom” trouglu sa Kang Joon-om i Jackson-om. Po mom mišljenju Guk Joo je duša druge sezone Roommate-a.

Sunny, pevačica (SNSD)

- Sunny
Sunny

Svi znamo ko je Sunny, zar ne? Slatka i prirodna Sunny je prava “devojka iz komšiluka”, koja se bez problema uklapa sa svima, bez obzira na godine, iskustvo ili interesovanja.

Jackson Wang, pevač (GOT7)

- Jackson Wang
Jackson Wang

Jedan od zvezda JYP rookie grupe GOT7 očigledno ima uspeha sa emisijama ove vrste, jer je ranije ove godine postao deo projekta Big Byung (kroz šou Hitmaker, o kojem smo već pisale ranije – a upravo je počela da se prikazuje i druga sezona Hitmaker-a). Jackson je jedan od mojih omiljenih Roommate likova, uz Lee Dong Wook-a, Guk Joo i Young Ji. Pošto je iz Hong Kong-a uz Ryohei-ja je jedan od Roommate stranaca, a uvek nas obraduje svojim jedinstvenim predstavljanjem pri upoznavanju, konstantnim malim prepirkama sa Young Ji, pažnjom kojom obasipa svoju “korejsku mamu” Guk Joo i načinom na koji se pretvori u uzbuđenog malog tinejdžera kad god upozna ili se sretne sa nekim čiji je fan.

Heo Young Ji, pevačica (KARA)

- Heo Young Ji
Heo Young Ji

Najmlađi član Roommate-a je devojka, koja je tek debitovala kao nova članica grupe KARA. Mene oduševljava svojim ponašanjem, koje je “neprimereno ženskim k-pop idolima” i stalno imam utisak da gledam neko slatko malo dete kako se igra, smeje (širom otvorenih usta – bez zvuka), ali koje nikad ne zaboravlja da bude lepo vaspitano i puno poštovanja prema starijim kolegama. Još jedan od mojih favorita – kao što sam već ranije rekla.

Cucumber, Roommate kućni ljubimac

- Cucumber
Cucumber

Morala sam da spomenem Cucumber (devojčica je u pitanju), pošto je i ona član Roommate porodice. Svi je maze i paze, ali su meni najdraže scene njenog kupanja, za šta je izgleda uvek zadužena Young Ji.


roommate 3

Eto, to su nove Roommate zvezde, a u ovih dvanaest epizoda koliko je do sada prikazano bilo je previše dobrih stvari – i smešnih i dirljivih – da bih sad mogla da počnem da ih komentarišem. Opšti utisak jeste da mi je ova sezona mnogo bolja od prve, iako je u prvoj sezoni bilo dosta ljudi, koji su mi se isto tako sviđali. I zato, ako želite da se dobro nasmejete pravo je vreme da krenete da gledate Roommate!

Ukoliko vas zanimaju članovi Roommate ekipe iz prve sezone pročitajte više o njima ovde!

I naravno, ne zaboravite da glasate za izvođače, pesme i drame, koje su po vašem mišljenju bile najbolje u 2014. godini – finalno glasanje za Hangulija nagrade 2014. traje do kraja decembra!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

One thought on “Ko još uvek gleda Roommate?

A šta vi imate da kažete na ovu temu?