Povratak tata Supermena :)

Danas vam predstavljam reality-variety koji je nedavno proslavio prvu godišnjicu emitovanja – 슈퍼맨이 돌아왔다 iliti na engleskom The Return of Superman. Kao da je juče bilo, sećam se kada su prošle godine za ćusok emitovane pilot epizode koje su toliko dobro prihvaćene među gledaocima da se KBS nije zaustavio na te tri epizode već je šou uvrstio u redovan vikend program (tzv. Happy Sunday). U šou pratimo doživljaje poznatih očeva sa njihovom dečicom i “slatke muke” roditeljstva sa kojima se sreću kada mame odu na dvodnevni odmor (Baby, it is party time!)

Ako ste od onih kojima odmah treba konkretan razlog zašto bi šou mogao da vam bude zanimljiv – evo, ja ću vam odmah dati tri:

Iako se Song Ilgukova porodica poslednja pridružila, njih prve pominjem jer su mi trojke definitivno omiljeni segment! Fascinantno mi je kako tri deteta koja su u isto vreme rođena mogu da budu toliko različita! A moram i ovo da dodam – koliki lik treba da budeš da nazoveš svoju decu Daehan, Minguk, Mansae (대한민국 만세! što bukvalno znači Živela Koreja!). Međutim, Song Ilguk se ne zaustavlja tu – nedavno je izjavio da bi, ako bude imao ćerke, i ako kojim slučajem budu bliznakinje, voleo da ih nazove Uri & Nara (우리 나라 – naša zemlja, pretpostavljam da bi moglo da se prevede i kao otadžbina?). Neverovatan čovek, zar ne? Što se tiče mališana, Dehan je najstariji brat i nekako je najtiši i “najzreliji” – pravo starije dete (bar mi se tako čini tokom poslednjih epizoda), Minguk je srednje dete, slatkiš koji spontano kreće da peva i voli da zasmejava svoje roditelje, a Manse je najmlađi i najnemirniji, pravi mali zloćko. 🙂 U gradu ih možete spaziti sa tatom u ovakvom voziću:

vozic

Tu su i blizanci voditelja Lee Hwijae-a, Seo-eon i Seojun, koji su imali jedva više od šest meseci kada su pilot epizode snimljene. Kroz šou pratimo njihove prve korake – oni bukvalno rastu pred našim očima!

blizanci
Lee Seojun i Lee Seo-eon

U šou je na početku učestvovao i glumac Jang Hyun-sung sa svoja dva sina. Sigurna sam da vam je, ako ste fan korejskih drama, ovaj glumac poznat i, kolika sam primetila, obično je igrao negativne likove. Imam utisak da je, zahvaljujući ovoj emisiji, Jang Hyun-sung počeo više da učestvuje u životima sinova, Junwoo-a (11 godina) i Junseo-a (7 godina).

porodica jang

Osim tipičnih problemčića za dečake tih godina i “sukoba” karakterističnih za starije i mlađe dete, mogli smo da vidimo i naporan put do uspeha koji je njihov tata morao da pređe, kao i nesebičnu podršku njegove žene i porodice.

Za kraj ću pomenuti još dve porodice koje učestvuju od samog početka u ovoj emisiji – to su Choovely porodica – MMA borac Choo Sunghoon i njegova ćerkica Sarang, i porodica Lee – Tablo iz Epik High-a i njegova ćerka Haru.

Choo Sunghoon je korejski MMA fajter koji je odrastao u Japanu gde i živi sa suprugom Yano Shiho i ćerkom Sarang. Kada tatu vidite, na prvi pogled izgleda kao opasan lik, ali sve to pada u vodu na samo jedan mig male Sarang. Ne postoji za džabe u korejskom jeziku složenica 딸바보. 😉 Mala Sarang je prosto neodoljiva i odmah je osvojila srca svih gledalaca scenama u kojima jede voće, jogurt, i sl. Procenite sami, njen “talenat” su prepoznale i poznate firme prehrambenih proizvoda, pa su odmah pali i prvi ugovori za reklame.

Najzad, tu su i Tablo i Haru (i mama, glumica Kang Hye-jung)! Znate, repere obično prati glas da su opaki momci, ali kada čujete onaj kojim se Tablo obraća svojoj ćerkici, preispitaćete takve predrasude. Sećam se i da je na početku Haru imala kratku frizuru, tako da je dosta ljudi mislila da je ona zapravo dečak, što tati baš i nije bilo pravo.

dj haru
DJ Haru na delu! Vidi se da je devojčica, zar ne? 🙂

A da “iver ne pada daleko od klade”, mogli smo da vidimo u scenama poput ove:

Ne znam za vas, ali meni je ovo bilo sjajno 🙂 posebno što knjiga o morskom svetu baš i nije bila predviđena za repovanje!

A znate li koje ultimativni bias male Haru? GD oppa!

Nadam sam ovim tekstom uspela da vas zainteresujem da, ako već niste, pogledate The Return of Superman. Doduše, sasvim je moguće da ovaj šou nije svima interesantan, mada ne mogu da ocenim da li je to stvar godina ili nečeg drugog. Meni se od samog početka dopao naročito zbog toga što u šou možemo da vidimo tate na delu – ipak je njihova uloga u životu deteta drugačija. Sjajno mi je bilo da vidim kako se očevi oduševljavaju svojom decom (!), kada su “prinuđeni” da provedu sa njima 48 sati, BEZ pomoći supruge i mame. Vremenom počinju i na svoje žene drukčije da gledaju a, verujem, i da više cene (pretpostavljam da im i ideje poput ne znam kako ona izlazi na kraj sa njima jako često padaju na pamet tokom ta dva dana).

Ovaj šou možete pratiti na KBS World zvaničnom youtube kanalu. A vi? Da li pratite Supermena? Koju porodicu najviše volite? Koga biste želeli da vidite u ovom šou?

Ako ste ljubitelj korejskih variety emisija, pogledajte i naš tekst o Roommate-u, možda će vam se taj šou još više svideti! 😉

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?