Da počnemo…

Već neko vreme želim da započnem blog u kome bih podelila sa drugima svoju ljubav prema korejskom jeziku kao i iskustvo tokom učenja ovog nama egzotičnog jezika.

Naime, korejski sam prvi put čula 2009. godine zahvaljujući Youtube-u i odmah sam se zaljubila u ovaj melodični jezik. Naišla sam na jednu korejsku dramu zahvaljujući Džejmsu Blantu, njegovoj pesmi You’re beautiful i brojnim predlozima u Youtube polju za pretragu. Ljubitelji korejskih drama već znaju da je reč o drami istog imena iliti 미남이시네요 na korejskom. 🙂

Korejski sam počela da učim tek sledeće godine. Tokom letnjeg raspusta sam naučila korejsko pismo (hangul) koje je relativno jednostavno, kada shvatite da jedno slovo predstavlja jedan glas (zvuči poznato? 🙂 ). Tada sam saznala da na Filološkom fakultetu postoji i korejski jezik kao izborni, a pošto je moja oduševljenost korejskim jezikom opstala već nekih godinu dana, odlučila sam da se priključim tim časovima od oktobra 2010. godine!

Profesor je bio sjajan i svi su bili dobrodošli da se pridruže, tako da je i grupa zainteresovanih studenata (a i ljudi sa strane) bila poprilično velika. Uz njegovu pomoć polako ali sigurno smo napredovali, a na časovima smo kroz razgovor upoznavali i korejsku kulturu i način razmišljanja. Sticajem nekih okolnosti, profesor je morao da se vrati u Koreju, tako da sam od tada nastavila sama da učim korejski. Svako ko je pokušao sam da uči neki strani jezik zna kolika je disciplina tu neophodna, posebno kada se druge obaveze umešaju.

E zato započinjem ovaj blog… Na neki način, da bih se javno obavezala redovno da učim, ali i da bih možda svojim komentarima i iskustvima pomogla nekome ko se upušta u poduhvat učenja jednog tako udaljenog ali beskrajno zanimljivog jezika.

Za početak svima preporučujem sajt Talk To Me In Korean. Ekipa je sjajna i lekcije su korisne a pritom i besplatne!

Do sledećeg viđenja! 🙂

안녕히 계세요!

Pročitajte i ove zanimljive tekstove:

A šta vi imate da kažete na ovu temu?